Nejdřív si myslel, že to nic nebude. Na jevišti v Divadle Na Jezerce se mu udělalo špatně. Myslel si však, že za to může jeho zúžený jícen. To se však nepotvrdilo. Po prohlídce u pana doktora Brotánka zůstal v nemocnici na podrobné vyšetření a tím si zachránil život. „Ten večer jsem dostal žlučníkový záchvat,“ uvedl v rozhovoru.

„Praskl mi žlučovod a všechno se mi lilo přes játra a ledviny do celého těla. Do toho se mi odtrhla velice úzká tepna, která vede k srdeční aortě, a praskla. Na jedné straně se z toho začala valit krev, na druhé do toho šlo všechno špatné ze žlučovodu. A já jsem to vdechl. Začal jsem se dusit a tak mi museli udělat tracheotomii (rozříznout stěnu průdušnice, pozn. red.). A toho jsem dostal zápal plic,“ popsal Hrušínský celý problém.

Video
Video se připravuje ...

Zpověď Jana Hrušínského, který unikl smrti! Jeho žena se bála, že umře! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Momentálně je však oblíbenému herci už mnohem lépe. Zejména proto, že už je doma a tam může také rehabilitovat. „Daří se mi den ode dne líp. Teď už jsem v podstatě mimo ohrožení života a vrací se mi jak chuť do života, tak životní funkce,“ dodal.

Jeho stav se zlepšuje určitě i díky rodině, která při něm stála v těžkých chvílích a díky kolegům z branže. „Zjistil jsem, že i obrovské masy držely palce a zajímaly se o mě. Třeba paní Jiřina Bohdalová několikrát volala mé manželce Milušce a ptala se na mé zdraví,“ svěřil se Hrušínský. „Ale musím říct, že to bylo od Jiřiny až po poslední uklízečku v našem Divadle Na Jezerce, kde pracuje 130 lidí. Všichni mi fandili,“ řekl vděčný herec.

Jan Hrušínský měl po operaci problémy s pohybem. Jeho stav se ale už zlepšuje. Každý den je schopen ujít delší kus cesty, i když zatím hodně opatrně. Proto také musí hodně jíst, aby se mu obnovily svaly a tělo mělo více síly. „Doufám, že nezpychnu a nebudu se cítit znovu jako nesmrtelný,“ uzavřel Hrušínský.

Fotogalerie
3 fotografie