Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Migranti podřezali zemědělci zvířata, napsala žena na Facebook. Hrozí jí vězení

Žena si vymyslela historku o imigrantech, kteří měli zemědělci z Jindřichohradecka podřezat dobytek. (Ilustrační foto)
Žena si vymyslela historku o imigrantech, kteří měli zemědělci z Jindřichohradecka podřezat dobytek. (Ilustrační foto)  (Autor: Jiří Nováček)
Autor: ČTK, ljš - 
21. července 2015
12:54

Z odporu k uprchlíkům si vymyslela nepravdivou historku, kterou napsala na svůj Facebook, a ta se pak šířila jako lavina. Sedmačtyřicetiletou ženu teď ale mohou její nepravdy vyjít pěkně draho. Za šíření poplašné zprávy jí hrozí až dva roky vězení.

Žena z Dačicka zveřejnila na svém Facebooku koncem minulého týdne smyšlenou zprávu o tom, že v obci Lidéřovice na Jindřichohradecku nedaleko rakouských hranic skupina arabských uprchlíků zemědělci podřezala hospodářská zvířata a policie následně v místě zadržela 90 migrantů.

„Žena 16. července v podvečer zveřejnila na svém účtu na sociální síti Facebook zprávu o tom, že v obci Lidéřovice skupina arabských uprchlíků drobnému zemědělci bezdůvodně podřezala veškerá hospodářská zvířata. Dle tvrzení ženy přežil pouze kůň, který byl bezpečně zavřený,“ uvedla mluvčí krajské policie Hana Millerová. Žena na internetu navíc uvedla, že po policejní akci s termovizemi bylo deset lidí pochytáno a dalších asi 80 bylo dopadeno v okolí Starého Města pod Landštejnem, kde údajně zabrali obydlený dům.

Případ řeší dačičtí policisté v režimu zkráceného přípravného řízení, ženě zatím nebylo sděleno podezření. Podle Millerové není žena zbavená svéprávnosti ani způsobilosti k právním úkonům, její duševní stav kvůli činu zatím nikdo nezkoumal. Motivy a pohnutky, které ji k činu vedly, nejsou zatím zřejmé. „Je třeba, aby občané podobné zprávy nešířili a nebavili se jimi v době, kdy EU řeší problém přerozdělení desetitisíců žadatelů o azyl, kteří se nyní nacházejí v Itálii a v Řecku, to zneklidňuje obyvatelstvo,“ poznamenala mluvčí.

hejhej ( 21. července 2015 22:28 )

Svoboda slova po česku, cenzura ve velkém. Ruší diskuze, nechtějí znát názor lidí. Obsah článků o imigrantech je vždy zkreslený, hlavně, když se týká velkého počtu odpůrců imigrantů a hrstku příznivců.

zigzag ( 21. července 2015 17:29 )

asi jo

krdasseneda ( 21. července 2015 17:29 )

Zrušili diskuzi kvůli tobě

hejhej ( 21. července 2015 16:55 )

Proti uprchlíkům, které obhajuje naše vláda se nesmí nic říct. Hned se vyhrožuje vězením, stejně jako demonstrance proti nim. Pokud ovšem idioti mávají před prezidentem této republiky červenými kartami, urážejí ho, tak se to přechází mlčením. Nejhorší ministr vlády je Chovanec, jednak díky plzeňskému akcetu mu není rozumět a pak , to co ze sebe vyblije je jedna hovadina vedle druhé. Nestudoval v Plzni????

zigzag ( 21. července 2015 15:05 )

A co potom pleskàci, kdyz muzou dnes a denne vypisujì poplasnè zpràvy?

Zobrazit celou diskusi