Na začátku herecké kariéry šla Andrea z role do role, pak přišla nabídka od režiséra Jaroslava Dudka na roli sestřičky, která pracuje v Nemocnici na kraji města.

Andrea váhala. „Když mi tu roli nabídli, byl to velký protiúkol. Sama jsem hysterická, temperamentní, skáču lidem do řeči,“ vypráví Andrea.

V té době měla jet s manželem Ladislavem Kleinem, muzikantem skupiny Olympic, do Anglie na jazykový kurz. To v té době byla obrovská příležitost a Andrea váhala. Jenže nakonec ji režisér přesvědčil a ona přijala.

Nemocnice se stala seriálovou legendou. Andrea v očích diváků už nebyla a nikdy nebude nikým jiným než sestřičkou Inou.

Dokonce když herci jeli prezentovat film do Jugoslávie, všude byly rozvěšené jejich fotografie. Sestřička Ina svou popularitou na jihu předčila i primáře Sovu.

„Bylo to, jako kdyby přijely hollywoodské hvězdy, na domech visely dokonce naše obrovské fotografie. No, a moje popularita byla daná asi tím, že typ nekonfliktní, milující a čekající ženy v jižních zemích působil jako ideál. U nás moc ne, ani moje maminka nebyla z Iny nadšená,“ vzpomíná herečka.

„Když mě viděla v televizi, tak říkala: Prosím tě, co to tam děláš? Ty čumíš?! Co to je?!“

Andrea už prostě navždy bude u seriálových diváků sestřičkou. Dokonce i po tak dlouhé době od natáčení.

„Už jsem si zvykla, že Iny se nezbavím. Co mě ale trochu vyvedlo z míry, že mě nedávno v jedné nejmenované nemocnici ve výtahu pozdravil lékař a zeptal se: Sestři, vy dneska nemáte službu? Prostě si mě podvědomě přiřadil k personálu a nějak mu nová realita a skok času unikly,“ směje se Andrea Čunderlíková.

Po revoluci Andrea televizní obrazovky opustila a vydala se úplně jiným směrem. Svět filmu vyměnila za kancelář a haldy papírů. Německému podnikateli pomáhala v ČR založit firmu a nyní v ní pracuje jako manažerka.

Na obrazovky se vrátila v roce 2003 a nehrála nikoho jiného než mlčenlivou sestřičku Inu.

Fotogalerie
6 fotografií