Dovolená v Česku je nevysychající studnicí zážitků a poznání za přijatelné ceny

Letošní rok nebude oproti loňskému, kdy dovolenou v Čechách trávil téměř každý třetí Čech, nijak rozdílný. Proč vlastně trávit dovolenou v tuzemsku? Nemusíte cestovat daleko, neočekává se od vás žádná znalost cizího jazyka. Samozřejmě odpadá strach z teroristického útoku a už vůbec nemusíte myslet na krach cestovní kanceláře a na případný náročný a nákladný návrat z exotické destinace. Nejpádnějším argumentem je ale cena. Dovolenou v Čechách ušetříte rodinný rozpočet, ceny za ubytování a služby tu na rozdíl od ciziny zůstaly stejné jako loni. 

Dovolená v Česku je ideální volbou pro rodinnou dovolenou. Nejen, že ušetří vaši peněženku, ale zároveň prohloubí vaši znalost o české kotlině a vytvoří silnější vztah k ní. Přestože jsou stále trendy cesty do Asie a jiných exotických míst, tak nemůže poznávat svět ten, kdo ještě nepoznal svou vlast.

Návštěvníci tuzemských hotelů se již nemusí bát nevzhledných pokojů, nebo stravování na úrovni závodní kuchyně, jak tomu dříve bývalo. Současné hotelové služby a gastronomické umění je co do kvality srovnatelné se zbytkem Evropy. Komfortní ubytování, lahůdky z domácích surovin, nekuřácké prostředí a relaxační centrum (spa, wellness) přiláká i ty nejnáročnější cestovatele. O půjčovně či úschovně sportovního vybavení nemluvě.

Ve zdravém těle, zdravý duch

České hory nabízí ideální podmínky pro cykloturistiku.
Autor: OREA HOTELS

Česká krajina přímo vybízí k aktivně strávené dovolené. Sportovně založení jedinci, rodiny či páry pro tento styl dovolené nejčastěji vybírají mezi Šumavou a Krkonošemi, kde mohou místní stezky zdolávat jak na kole, tak pešky. Stačí si ověřit letní provoz lanovek a vyrazit.  Dokonce i Jižní Morava má v tomto ohledu co nabídnout. Její vinice přímo nabádají cyklonadšence k jejich prozkoumání a odpočinku po sportovním výkonu u sklenky vína.

Kola si často ani nemusíte vozit vlastní. V některých hotelech vám je v rámci letních dovolenkových balíčků půjčí zdarma nebo s výraznou slevou. Podobné je to i s holemi pro nordic walking a dalšími sportovními potřebami. Dočkat se od personálu můžete i pozorností v podobě turistických map, brožurek s tipy na výlety nebo svačinových balíčků, když se chystáte strávit celý den na výletě.

 

Nechte odpočinout tělo, ale i mysl

Nechte se hýčkat a načerpejte energii.
Autor: OREA HOTELS

Ne všichni jsme stavění na aktivně strávenou dovolenou na horách, na kole či s holemi v ruce. Někteří z nás si jako dovolenkovou pohodu představují naprosté nicnedělání a hýčkání sama sebe. Luxusní péči o znavené tělo a upracovanou mysl mohou návštěvníci nalézt v relaxačním centru. Jeho dostupnost přímo v hotelovém zázemí se dnes stává naprostou nutností a standardem. Užívejte si za slunného počasí procházky po kolonádách a utečte před deštěm na masáž či do wellnessu.

Některé hotely pak tyto wellnes služby přímo nabízejí jako součást svých pobytů, nebo tyto služby přidávají k prázdninovým balíčkům zdarma, aby návštěvník okusil jedinečnou lázeňskou atmosféru. Uvolnění během masáže, ve vířivce a při dalších příjemných relaxačních procedurách si tak člověk může užít jak po aktivně stráveném dni na pěší túře, tak po lenošení u bazénu.

Vyražte za poznáním české historie

Místa, kudy kráčela historie, jsou lákavá nejen pro cizince.
Autor: OREA HOTELS

Utrácíme nemalé peníze za daleké ciziny a často nevíme, jaké skvosty máme doma. Proč nevyužít letošní dovolené a pořádně neprozkoumat naše historické památky, které obdivují návštěvníci z celého světa? Prahu známe všichni, ale známe ji opravdu? A co teprve Brno, hlavní město Moravy, místo, kde najdeme stovky památek a zajímavostí. Vyhněme se letos zažitým stereotypům a vyzkoušejme o dovolené zase něco nového. Poznávat české krásy lze přece různým způsobem.

OREA HOTELS & RESORTS, český nekuřácký hotelový řetězec s hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z nabídky hotelů a jejich letních balíčků.

Autor: OREA HOTELS
Sportovní balíček
Dovolená v Harrachově, pod křídly Orea Resortu Sklář. Kromě ubytování s polopenzí dostanete mapku, jízdenku na bobovou dráhu či lanovku na Čertovu horu, hodinu tenisu, masáž, volné vstupy do fitness, whirlpoolu a bazénu a další služby.


Autor: OREA HOTELS

Dny sladké jako čokoláda
Věděli jste, že kromě výborné chuti, má čokoláda také blahodárný vliv na tělo a psychiku? Zábaly z hořké čokolády a čokoládové koupele mají blahodárný vliv na pokožku. Přijeďte do Orea Hotelu Monty strávit 4 sladké čokoládové dny.


Autor: OREA HOTELS

Jezdím, jezdíš, jezdíme 
Orea Resort Horizont je ideálním startovacím místem pro šumavské cyklovýlety. Kola si můžete zapůjčit přímo v hotelu, a když se nebudete chtít vydat na projížďku, můžete relaxovat u bazénu nebo si dopřát některou z wellness procedur a masáží.  


Autor: OREA HOTELS

Fit & Fun
Orea Resort Santon vám umožní zkombinovat pohodovou dovolenou u vody s poznáváním české historie.