Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zákeřná vražda českých turistů v Albánii: Michala (†27) a Annu (†36) našli v rozstříleném autě

Autor: dv - 
4. července 2015
11:54

Michal a jeho družka Anna trávili v Albánii dovolenou. Jen několik stovek metrů od jejich tábora ale tamní policie našla auto a v něm těla obou Čechů. Podle všeho je někdo přepadl a pak zastřelil.

Tragédie se měla odehrát v pátek večer v Dukagjinu v severní Albánii. Policie už potvrdila jména obětí, byla to loupežná vražda. Vyšetřovatelé na místě činu našli útočné pušky AK-47, tedy takzvané kalašnikovy, uvedl albánský deník Albanian Daily News. Vedle samopalu prý bylo také deset nábojů.

„Byli v rozstříleném autě s českou SPZ. Stalo se to v oblasti u města Škodra (Skadar), kde je hodně kempů a je to oblíbená destinace turistů,“ řekla Blesku mluvčí ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová.

Fotka z místa činu. Auto je na boku. Záchranáři se do složitého terénu dostávali složitě. Fotka z místa činu. Auto je na boku. Záchranáři se do složitého terénu dostávali složitě. | panorama.com.al

Podle agentury Reuters vrazi auto Michala a Aničky shodili ze srázu do rokle, aby vzbudili dojem, že šlo o dopravní nehodu. „Jeden z útočníků mohl cestovat s nimi v autě,“ pronesl jeden z policistů. ČTK se odkazuje na albánský tisk, podle kterého mohl být vrahem najatý místní průvodce nebo stopař a celá akce byla pravděpodobně předem připravená.

Michal S. a Anna K. jsou z Plzeňska, konkrétně z Klatovska. Ještě 1. července se radostně fotili před vodopády v horách a vystavili fotoalbum na sociálních sítích.

Zavraždění turisté Anna a Michal Zavraždění turisté Anna a Michal | Facebook

„Jejich těla policie převezla na pitvu do Tirany, identifikace byla složitější, protože u sebe neměli občanské průkazy, ale jen řidičáky,“ dodala mluvčí ministerstva.

Na místo neštěstí už míří také česká konzulka a bude mít jednání s vyšetřovateli. „V těchto chvílích budou úřady kontaktovat rodiny obětí,“ dodala Lagronová.

Podle portálu dielli.al už policie vyslechla šestnáct možných svědků, má také cizí otisky z okének vozidla.

renoli ( 5. července 2015 14:52 )

Kramného s sebou neměli, ten sedí

renoli ( 5. července 2015 14:48 )

překrásná příroda ?

datelobecny ( 5. července 2015 01:07 )

Pokud máš bílou hubu tak jo. Dokonce už i v Evropě to začíná být o hubu.

factumpactum ( 5. července 2015 00:00 )

covampotom ( 4. července 2015 23:05 )

36 let je starší paní, mladej kriple?

Zobrazit celou diskusi