Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující výzva: Dejte mi milion dolarů, nebo půjdu na potrat!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lm - 
4. července 2015
07:58

Na internetu se objevila šokující stránka. Na ní anonymní šestadvacetiletá těhotná žena z Ameriky vyzývá aktivisty, kteří brojí proti potratům, aby jí zaplatili milion dolarů, jinak půjde na interrupci.

„Je mi šestadvacet let a jsem v sedmém týdnu těhotenství. Chci jít na potrat, ale dávám vám šanci mi v tom zabránit,“ píše se v úvodu stránky, jejíž titulek hlásá: Kolik jste ochotni zaplatit, abyste zabránili potratu?

Američanka tímto způsobem protestuje proti hnutí za právo na život (pro-life), jehož stoupenci prosazují zákon proti interrupci a ke kterému se v USA hlásí zhruba polovina obyvatel. Právě toto sdružení v některých státech federace v poslední době dosáhlo zpřísnění podmínek pro potrat. „Pokud mi každý z vás, 157 milionů Američanů, kteří podporujete hnutí pro-life, dá méně jak jeden cent, tak zabráníte potratu,“ vyzývá žena stoupence hnutí, které se podle ní „nesnaží ani tak zachraňovat životy, jako spíše kontrolovat ženy a omezovat jejich právo na svobodnou volbu.“

„Pokud se během 72 hodin vybere jeden milion dolarů (v přepočtu přes 24 milionů korun - pozn. red.), dítě odnosím a dám ho k adopci. Každý cent potom uložím do svěřeneckého fondu, který můj potomek dostane, až mu bude 21 let,“ popisuje neznámá žena s tím, že si nenechá z vybraných peněz vůbec nic. Symbolická doba je stejná doba, kterou stát stanoví jako čekací lhůtu na potrat. Pokud se během 72 hodin prostředky nevyberou, žena vše přispěvatelům navrátí a půjde na interrupci.

Šokující stránka vyzývá, aby lidi vybrali milion dolarů, jinak žena půjde na potrat. Šokující stránka vyzývá, aby lidi vybrali milion dolarů, jinak žena půjde na potrat. | prolifeantiwoman.com

jana999 ( 4. července 2015 09:41 )

ale ne bílých, ti naopak vymírají a k tomu ještě vlastní humanitní hloupostí

mortis69 ( 4. července 2015 09:18 )

Tady v Česku jsme již dávno poznali,že slovenští cigáni jsou mistři v množení

mortis69 ( 4. července 2015 09:16 )

Ti už na to nemají ani náladu,když musí vydělávat na černý

evita5555 ( 4. července 2015 09:05 )

Úžasný nápad, že to ešte nikoho predtým nenapadlo.Ženy zväčša nechodia na potrat preto, že by nechceli deti, ale preto, že často nemajú prostriedky na ich výchovu a spoločnosť ich potreby ignoruje.

marti33 ( 4. července 2015 08:39 )

Demokracie vede k degeneraci obyvatel. Bílým ženám by se měl potrat zakázat nebo omezit jako v Izraeli.

Zobrazit celou diskusi