Bude to paráda doslova i obrazně. S hvězdnými chlapíky, matadory Hollywoodu, jakými jsou sexy Richard Gere či díky kultovním snímkům Quentina Tarantina proslulý Harvey Keitel. A na své si přijdou i mladé fanynky, zejména ty, které z nějakého důvodu ulítly na problematickém snímku 50 odstínů šedi a jeho mužské hvězdě, modelu i herci Jamie Dornanovi, jenž si odskočí z Prahy, kde natáčí.

A pak tu je paráda jako taková. Módní exhibice na rudých kobercích, jenž u slavných aktérů potvrdí atraktivnost osobnosti, anebo je více či méně znemožní. Opomíjené nejsou ani civilní modely na kolonádě, které k show slavných náleží a spolu s anonymními aktéry se podílí na atmosféře celého podniku. Doufejme, že ta letošní bude jedinečná, zábavná, se světem srovnatelná.

P.S.

Pokud i vy do Varů jedete, přičiníte se o to, že se na chvíli stanou Babylonem, středobodem společenského dění v ČR. Chcete surfovat na vlně výjimečnosti, s nenuceností snoubenou s kultivovaností, jenže váháte, jak na to? Tak tahle reminiscence z uplynulých tří let vám budiž inspirací i varováním, jak nikdy ne.


ŽIVÝ PŘENOS Z ČERVENÉHO KOBERCE NA BLESK.CZ STARTUJE V 17 HODIN

ONLINE PŘENOS ZAČÍNÁ DNES UŽ VE 14 HODIN


 

Jak ano

Anna Geislerová (rok 2012): Ženské podání

Populární herečka řadu let patří k stálému inventáři festivalu, k hvězdám, jež každým rokem na sebe strhávají pozornost. Včetně modelů, jež na rudých kobercích, opulentních party předvádí. Kreace z hedvábného, výšivkou ze sklíček zdobeného taftu s přiznanou černou spodničkou patří k ženským nadčasovým kreacím. Lakové lodičky jsou poplatné tehdejší módě, náušnice k diskusi, nehty měly mít jinou barvu, ale sametka na krku je skvělá.

Známka: 2

Anna Geislerová (rok 2012) Ženské podání
Autor: Herminapress.cz

Hana Vagnerová (rok 2012): Nadčasovost tuby

Rudý koberec a z řady dobrých TV seriálů známá herečka, která zřejmě při odjezdu z Varů hodlá ještě na nějakou party dorazit. Batožinu nechme stranou, i když ta o nositelce leccos napoví. Kufr by rozhodně vypadal líp. Střevíčky jsou dnes již mimo, ale věřím, že se opět ve Varech objeví. Ornamenty zdobená kabelka plus náramky nutí k pokrčení ramen, ovšem tuba šatů patří k těm, jež ve skříni vydrží.

Známka: 2

Hana Vagnerová (rok 2012) Nadčasovost tuby
Autor: Herminapress.cz

Martha Issová a David Ondříček (rok 2013): Ve jménu klasiky

Formálnímu dress code konvenující černý oblek doprovozený správně úzkou vázankou a bílou košilí je obhajitelná nuda, tzv. nic proti ničemu. Nad kotníky spadající, padesátá léta střihem připomínající model z luxusního reliéfně vytkávaného materiálu s ornamentálními průřezy je zato jedinečný. Subtilní s nohou splývající lodičky, šperky i psaníčko v rámu jsou maximálně vyladěné.

Známka: 1

Martha Issová a David Ondříček (rok 2013) Ve jménu klasiky
Autor: Herminapress.cz

Simona Krainová (rok 2014): Sexy extravagance

Banánově žlutá říza z naaranžované látky s vysokým do pasu sahajícím rozparkem odhalujícím neonově žluté hot pants. Originální dekolt, ligotavě stříbřité, módně špičaté lodičky, místo opulentních šperků stylově vyladěné hodinky. Sexy pohled a účes pak styling dotahují k maximu. Tahle róba je skvělá, ale příliš nápadná na to, aby visela ve skříni, neboť se okouká, je zapamatovatelná.

Známka: 1

Simona Krainová (rok 2014) Sexy extravagance
Autor: Herminapress.cz

Andrea Verešová (rok 2014): Erotická výzva

Luxusní tyl na živůtku je srovnatelný s pavučinou a totéž platí pro látku zdobenou ornamentální výšivkou. Linie vykresluje siluetu a boj s ožehavými partiemi je v transparentu dobře zvládnutý. Odhalené nohy se sice mohou jevit jako zbytečný tlak na pilu sex-appealu, ale tohle byla róba na Moet party, kde bylo glamour gala ve stylu Hollywoodu vítané. Jen už těchto toalet bylo na Andree víc než dost.

Známka: 1

Andrea Verešová (rok 2014) Erotická výzva
Autor: Herminapress.cz

Jitka Nováčková (rok 2014): Romantika na uzdě

Česká Miss 2011, jež svůj titul poněkud promarnila, měla dost dlouho pověst té, která to s módou krutě neumí. Naštěstí změna k lepšímu nastala a ona se ve filmových Varech předvedla jako hvězdná jednička. Do vlečky přecházející saténová róba na špagetová ramínka dokáže aranžmá v krajích neobroubené látky oslovit. Kabelka ladí a dobrý účes vzpomínku na zlatou éru Hollywoodu ještě umocní.

Známka: 1

Jitka Nováčková (rok 2014) Romantika na uzdě
Autor: Herminapress.cz

Jiří a Andrea Bartoškovi (rok 2014): Nenucená distingovanost

Charismatický herec a jeho paní, archeoložka Andrea, si stylisty nenajímají. Přesto s noblesou sobě vlastní na rudých kobercích i neformálních party bodují. Klubové sako, flanelové kalhoty, do valérů modré laděná košile s kravatou představují outfit džentlmena na nekonvenční sešlost i kolonádu. Knoflíčky dekorované zavinovací šaty, tradiční vestička a sandály na robustní podrážce rovněž patří k nenucené, z klasiky vycházející eleganci.

Známka: 1

Jiří a Andrea Bartoškovi (rok 2014) Nenucená distingovanost
Autor: Herminapress.cz

Jak nikdy ne

Michaela Ochotská (rok 2012): Barokní horor

Pompézně aranžovaný do stojáku táhnutý satén, atak kaskád volánů, naducaná suknička pod zadek plus zcela nepochopitelný, zipy, štepem a lesknoucími se peckami zdobený opasek. Nepochopitelná je i volba dlouhých, stylově protichůdných náušnic. Neladí ani tehdy vysoce módní sandálky na platformě, jež jsou samy o sobě jedinou dobrou položkou outfitu.

Známka: 5

Michaela Ochotská (rok 2012) Barokní horor
Autor: Herminapress.cz

Nikol Moravcová (rok 2013): Laciná operetka

Svého času jedna z reportérek TV Fashion se objevila i na opulentní party, již na festivalu každoročně pořádá Moët Chandon. Dress code večírku v duchu Black Tie tehdy určovalo téma doby Velkého Gatsbyho, které všechny položky outfitu až na střevíčky hravě odpovídají, ale kombinace na celé ploše vyšívaných šatů, lacině působícího péřového boa a pouťově vyznívající čelenky je přímo šantánově pekelná.

Známka: 5

Nikol Moravcová (rok 2013) Laciná operetka
Autor: Herminapress.cz

 

POTKEJTE SE S FRANTIŠKOU ČÍŽKOVOU NA KOLONÁDĚ. V NEDĚLI 5. 7. BUDE DĚLAT MÓDNÍ POLICII PŘÍMO V KARLOVÝCH VARECH. U LÁZNÍ III NA MLÝNSKÉM NÁBŘEŽÍ BUDE V NEDĚLI OD 14 DO 16 HODIN.

Video
Video se připravuje ...

Módní guru Františka v akci: Kdo obstál na ulici ve Varech? Thomas Kruchina, Jan Jedlička