Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Záchytka“ ukrajinské armády. Opilé vojáky nacpali do klece

Autor: mb - 
3. července 2015
05:50

Ukrajinská armáda má dlouhodobé problémy s disciplínou, ale nyní přišla s originálním řešením. Namol opilé vojáky zavírá do klece, dokud nevystřízliví. Nevšední záchytku natočil amatérský kameraman.

„Dobrý den, právě vysíláme pořad Ze života zvířat (populární pořad v ruskojazyčném světě, pozn. red.)! Je tu devět osob druhu Homo Soldaticus Alcoholicus. To je ku*rva ostuda, chlapi!“

Až tak peprně komentuje kuriózní video neznámý amatérský kameraman, který je nejspíše také členem armády. Na záběrech jsou vidět vojáci, kteří se tísní v malé železné kleci ve vesnici na východě Ukrajiny.

Radikální opatření armády

„Některé jednotky se potýkají doslova s epidemií alkoholismu. Proto je nutné uplatnit radikální opatření,“ vysvětluje ukrajinský novinář Andrej Caplijenko (46).

Pití alkoholu ve službě je přitom vážný problém, armáda nedávno v jedné z kasáren zabavila 150 litrů vodky. Vojáci si ji kupují, ale také podomácku vyrábějí. „Teď je příměří, vojáci nemají co dělat, tak pijí vodku,“ prozradil britským médiím armádní zdroj.

Opiješ se a napíšeme to tvé ženě

Armáda má přesto jeden „trumf“ v rukávě. „Pokud budou někteří vojáci opakovaně narušovat disciplínu, armáda informuje jejich manželky. A to je hanba, které se chtějí muži za každou cenu vyhnout,“ tvrdí Caplijenko.

Pravost videa se nepodařilo nezávisle potvrdit, ale soudě dle stejnokrojů jde opravdu o vojáky ukrajinské armády a ne zajaté separatisty.

ivoadler ( 3. července 2015 09:49 )

Ukrajinská armáda je z 80 % složená z nechvalně známých dobrovolnických praporů. Jejich chování nepřekvapuje. Ukrajinci potřebují válčit. Znám to z vlastní zkušenosti. Ve vojenské prezenční službě jsem byl velitelem čety. Když jsme byli v kasárnách, byl to prů.ser za průs.erem. Ale když jsem vyjeli cvičit, byli výborní. Proto Ukrajinci provokují na linii příměří. Jednak potřebují dokázat, že Rusové jsou agresoři, jednak se vojáci nudí.

zadnice ( 3. července 2015 08:48 )

To je tedy úroveň "armády" a podle toho to také na Ukrajině vypadá!

Zobrazit celou diskusi