Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nahlásili, že mají v kamionu uprchlíky. A dostali pokutu 750 tisíc

Autor: mb - 
2. července 2015
13:40

Ten náklad je vyšel hodně draho. Britská stěhovací firma dostala pokutu 19 500 liber (zhruba 750 tisíc korun) za to, že nahlásila policii nelegální imigranty ve svém kamionu. Majitel firmy zuří a říká, že celníci přesouvají svou práci na občany!

Řidič kamionu si všiml na cestě z Francie do Británie podivných zvuků z nákladového prostoru. A jelikož se domníval, že jde o běžence, zavolal policii. Jenže se přepočítal.

Policisté sice našli uvnitř kamionu 13 uprchlíků, ale místo aby řidiči poděkovali, dali jeho firmě za každého běžence pokutu 1500 liber. Celkem tedy 19 500 liber a v přepočtu tři čtvrtě milionu korun!

Je to nefér, zlobí se šéf stěhováků

„Nejhorší je, že náš řidič udělal správnou věc a my jsme za to penalizováni. Klidně taky mohl prostě otevřít dveře a nechat je jít,“ stěžuje si ředitel James Tennant (39).

„Prý jsme měli prokázat, že jsme dodrželi bezpečnostní postupy, ale to není fér! Britská pohraniční stráž nezvládá svůj úkol a my máme dělat jejich práci za ně?“ rozčiluje se Tennant.

Firma s pokutou nesouhlasila, a odvolala se. Vše nakonec vyřešila mimosoudní dohodou, kdy zaplatila „pokutu“ 7500 liber (necelých 300 tisíc korun). Jenže právní výlohy ji stály další tisíce a v konečném součtu společnost prodělala zhruba 700 tisíc korun!

Podívejte se, jak uprchlíci lezou řidičům do kamionu.

 

XLADI ( 3. července 2015 07:30 )

A jak to je migranti jsou nelegální, nemají zádné doklady, nikde nejsou evidováni, co se stane když zmizí nebo ho někdo přejede. Mám za to že by se to posuzovalo jen jako přejeté zvíře nebo nevím.

gogo ( 2. července 2015 18:40 )

Podmínky, za jakých některé "firmy" zaměstnávají řidiče jsou šokující. A stejně tak je šokující uvažování a konání britské policie a justice...

bandour ( 2. července 2015 18:32 )

dokud nebudde pár drzých negramotných opic, tvrdě sejmuta, bude to jenom horší

inqizitor ( 2. července 2015 17:18 )

Žádná novinka, taky sem si chtěj zkusit dětský sen a začal sem chvíli jezdit a rychle sem vystřízlivěl. Vždycky sou chyby na řidiče. Přetíží vám auto? chyba řidiče. Špatný technický stav? chyba řidiče. Do toho nutí zaměstnavatel řidiče překračovat hodiny jízdy. Když člověk protestuje, hrozí vyhazovem a teď ještě tohle.

petrkramnypresident ( 2. července 2015 15:32 )

Haha, to je tak, když někdo spoléhá na státní orgány. Nikomu nepomáhají, jen si s lidmi vytírají zadek. V celé EU

Zobrazit celou diskusi