Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ztratila paměť a dostala rakovinu: Záhadnou ženu poznala rodina přes Facebook

Autor: ČTK - 
2. července 2015
06:46

Záhadnou ženu bez paměti, jejíž příběh několik měsíců rozplétala americká policie i uživatelé internetu, konečně objevila její rodina. Osobu přezdívanou "Sam", která si vzpomínala jen na řídké útržky svého života, nalezli příbuzní na sociálních sítích. Jde prý o třiapadesátiletou Ashley Menattaovou z Kalifornie.

Zmatená osoba se objevila v únoru v kalifornském městě Carlsbad a nebyla policistům ani lékařům schopna říci, kdo je a odkud pochází. Popisovala pouze scény týkající se jejího údajného života na Havaji či v Austrálii. Na australský původ podle mnohých odkazoval i její přízvuk. Proto se do případu zapojila i australská ambasáda v USA, která nabídla pomoc.

Příběh nabral dramatický směr ve chvíli, kdy jí lékaři diagnostikovali rakovinu a podstoupila operaci. Podle lékařů může amnézie souviset právě s touto chorobou. "Mé vyhlídky nejsou dobré a modlím se, aby byla brzy nalezena moje rodina," napsala na Facebooku za pomoci nemocničního personálu.

Podle televize NBC se nakonec rodina našla, avšak nikoli v Austrálii. Menattaová se prý narodila v Pensylvánii a postupně se přes několik dalších bydlišť přestěhovala až na západní pobřeží USA. Zda vůbec někdy byla na australském kontinentu, který ve vzpomínkách věrně líčila, není jasné.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi