Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rázná soudkyně z kauzy Kramný: Drtí Petra K. a nešetří ani svědky

Autor: vet - 
2. července 2015
05:00

Pořádně žhavá půda je u ostravského soudu. Do kotle spravedlnosti nejvíce přikládá nekompromisní soudkyně Renata Gilová. Zatím nejvíce se smažil v pondělí Petr K. (37) a včera jeho kamarád Stanislav Š. Podivné ztráty paměti, skákání do řeči, nevhodné poznámky, uhýbání od tématu – nic z toho soudkyně Gilová během hlavního líčení netrpí. Takhle s oběma zametla.

Největší „kartáč“ dostal Petr K.

Neskákat do řeči

Hned první den soudkyně Petra K. poté, co ji přerušil při pokládání otázky o vztahu s manželkou Monikou, ostře upozornila, že nikomu nesmí skákat do řeči.

To není podstatné

Soudkyni zajímá, zda měli podobné zažívací problémy už dříve. Petr K. vykládá, jak byli na Džerbě a měli polopenzi. „To není podstatné,“ uťala jeho rozlet.

Také jsem matka

Petr K. ve výpovědi uvedl, že se během dne stav Kláry zlepšil. Soudkyně na to: „Také jsem matka. Zajímá mě, proč jste Klárku, když se problémy zmírnily, nevzal z pokoje, aby se prošla.“ Petr K. tvrdí, že ho to nenapadlo.

Vy, těžce zasažen…

„Vy, těžce zasažen, jste se tam zhroutil, museli vás roztřeseného odvádět, tak jste ještě stihl si tam vzít klíče od kufru, vzít doklady o pojištění a byl jste schopen volat matce a pojišťovně?“ poznamenala Gilová ostnatě.

Dcera vypadla z paměti

Soudkyni zajímá, kdy nejpozději předtím, než šel Petr K. pro vodu, vnímal, že dcera mluvila ze spaní. Obžalovaný odpovídá, že netuší. Soudkyně zvyšuje hlas. „Takže vy si tady poměrně detailně vzpomínáte, ale nedokážete říct, kdy jste naposledy viděl nějaký projev dcery?“ Petr K. si nepamatuje ani to, kdy se Klárka přesunula od matky do druhé postele. „Pane obžalovaný, říkáte velké podrobnosti a nedokážete si vybavit, v jakou denní dobu se dcera přesunula?“ drtila roztřeseného Petra K. soudkyně.

Nedává to smysl

Petr K. nedokáže odpovědět, proč neřekl uklízeči, aby převlékl pozvracenou postel. „Mně to nedává logicky smysl, proč jste si nenechal tu postel převléct, abyste v tom stavu měli větší komfort?“ podivovala se soudkyně.

Zamlčel zásadní věc

Petr K. při výpovědi neřekl to, co policii, že se snažil obstarat si letenku. „Proč jste to teď, pane obžalovaný, neuvedl, že jste dělal konkrétní kroky? Vy to tady stavíte, že to byly jen řeči… Pane obžalovaný, to jsou zásadní věci,“ zdůraznila. Reakci Petra K., že si nevzpomněl, odpálila: „Já jsem se vás dvakrát ptala a neuvedl jste to!“

Nemáte vlastní úsudek?

Soudkyni zajímalo, proč oblečení Moniky a Klárky neposlal se svým české policii. Petr K. vše svaluje na sestru, která mu prý poradila, aby věci vyhodil. „Tak jsem je vzal a vyhodil,“ řekl. Soudkyně na to: „Ve vztahu k sobě jste byl úzkostlivý a vaše svršky jste poslal, ve vztahu k dceři a ženě ne? Netvrďte mi, že jako muž nemáte vlastní úsudek a necháte se řídit sestrou, a ještě na dálku. Když pátráte po důvodu smrti vaší rodiny. Vy jste se nejprve rozhodl si je ponechat a pak jste je vyhodil, zatímco svoje jste si nechal!“

Žádné kupčení s ostatky

Petr K. se zeptal Moničina bratra Radmila, jestli někomu řekl, že kupuje ostatky? „Pane obžalovaný, tady nikdo neřekl, že někdo handloval s ostatky. Kupovalo se hrobové místo. Žádám vás, abyste se choval a vyjadřoval poněkud kultivovaněji. Už jenom z úcty k zemřelým,“ zpražila ho Gilová.

Lehké to neměl ani svědek Stanislav Š.

Proč jste rozrušený?

Během výpovědi se svědek odmlčel. „Uklidněte se pane svědku, nic zlého se vám tu neděje, není důvod, abyste byl takto rozrušený.“ Stanislav pláče! Proč jste rozrušený? „Tehdy jsem měl takové tušení jako teď, nechtěl jsem se s ním bavit.“

Co je pravda?

Soudkyně svědkovi nedarovala rozpor v jeho výpovědích o tom, zda Petr K. plánoval útěk. Nekompromisně ho upozornila, že přísahal, že bude mluvit pravdu. „Vysvětlete mi ten rozpor,“ zvýšila hlas. „Co z toho je pravda?“ Standa se hájí, že to zapomněl zmínit.

 
7:51
1. 7. 2015

Dobré ráno, vážení čtenáři. Vítejte u online přenosu z třetího dne soudu s Petrem Kramným obžalovaným z dvojnásobné vraždy. Dnes jsou na programu výpovědi Kramného přátel a fanoušků - promluví již několikrát zmíněný Stanislav Š. a také delegátka, která byla v době smrti Moniky a Klárky v Egyptě s rodinou.

KDO JE KDO V PŘÍPADU NAJDETE ZDE>>>

 
7:55
1. 7. 2015

Včerejší výpovědi rodiny odhalily nemálo na Petra Kramného a jeho vztah k rodině a především financím. Zdá se až neuvěřitelné, že po smrti dvou jeho nejbližších ho zajímaly právě jen peníze! Podle svědků Petr K. nejednou pronesl neuvěřitelně chladné výroky na adresu Moniky s Klárkou - přečtěte si je  v našem článku>>>!

 
8:08
1. 7. 2015

Stanislav Š., který bude dnes vypovídat jako první, už dorazil k soudu - jako první z vypovídajících má na sobě oblek. Patří mezi Kramného přátele. Dokud ho nezatkli, udělal pro Petra většinu věcí. Po zahájení vyšetřování ale matka Petra K. Irena Standovi vyčetla, že za vše může on, a přestala se s ním bavit. Od té doby s Petrem nemá nic společného.


Jak bude asi Stanislav Š. vypovídat? Očekává se, že jeho výpověď Kramnému nepomůže, spíše naopak. Sám Petr K. se při svém výslechu mnohá obvinění snažil hodit právě na Standu! 

 
8:25
1. 7. 2015

My jsme s Petrem Kramným o útěku z Egypta jenom tak špásovali a pak najednou přišel s hotovou věcí, že si to zařídí sám. Tak jsem od toho dal ruce pryč,“ řekl Blesk.cz Stanislav Š. před soudní síní.

 
8:39
1. 7. 2015

Petra Kramného právě přivádějí do soudní síně. Dnes vyměnil barvy košile - tentokrát je modrá. Už dorazili i Kramného rodiče, dnes až těsně před začátkem líčení, a sedli si do druhé řady.

 
8:42
1. 7. 2015

Dnes u soudu chybí zmocněnkyně rodiny Moniky Klára Long Slámová, nemohla dorazit kvůli pracovní vytíženosti.

 
8:45
1. 7. 2015

Stanislav Š. si k výpovědi sundal sako. Petr K. si pročítá svůj sešitek s poznámkami, jeho obhájkyně Rejžková dnes poprvé nepožádala o krátkou konzultaci s obžalovaným. Soudkyně poučila Stanislava Š., že může odmítnout výpověď, kdyby mu to způsobilo trestní stíhání. Stanislav vypovídat bude, poučení porozuměl.

Kompletní online

Nevymýšlejte si

Na udičku Stanislava chytila i při tématu, kdo mohl být pachatel – Monika, nebo Petr? Původně uvedl, že to Monika v žádném případě udělat nemohla, nyní vypověděl, že to bylo půl na půl. Pak se ale hájí, že si to nepamatuje. „Tak když si něco nepamatujete, tak to soudu řekněte a nevymýšlejte si, ano?“

Bylo to normální?

V odposleších Stanislav Š. říká o matce Moniky, že je „svině“ a Petr K. souhlasí. Dále říká, že Petr musí být hodný, než proběhne dědictví, a že on to vydrží a pak je všechny kopne do prdele, že to umí. „To vám připadalo normální to takhle hodnotit? Takhle o tom mluvit?“ ptala se rozčilená soudkyně. Svědek se zmohl jen na to, že chtěl Petrovi K. jen pomoci.

tajna1509 ( 23. září 2015 14:41 )

 Gilova je zaujata - VYMENIT JE UBOHA kazdou obhajobu jen zesmesnuje ta ma jasno jeste kramny nic neudelal

bobcerv ( 4. července 2015 00:41 )

 Ja to sleduju uz delsi cas a uz me to nebavi nebot se asi pravdu nedozvime. Jen me jen lito te Klarky co mela zivot pred sebou. Podle me zna pravdu jen jen kramnej kdyz snima byl 24 hodin denne. Dopadne soud jak oni budou chtit a ne jaka je pravda. Justicni omyl jako Kajinek,ale tady to bude asi naopak.

tgbb. ( 3. července 2015 08:02 )

Tenhle Urválek v sukni má o vině jasno už před procesem. Že se dosud neobjevil jediný důkaz - nevadí, se zákony si Gilová vytře (_!_) důležité je, co chce lůza krmená bulvárem.

owtl ( 3. července 2015 01:38 )

owtl ( 3. července 2015 01:36 )

soudkyne s beranici a svesenou hubou ,cela fyzikarka co bodala tridu ukazovatkem

Zobrazit celou diskusi