Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Druhý den soudu s Petrem K.: Po smrti holek ho zajímaly jen peníze

Autor: dce - 
30. června 2015
17:10

Kvůli smrti Moniky a Klárky chtěl Kramný slevu na zájezd. Věci po holkách vyhodil, protože: „Za každé kilo navíc se platí“. Otec Moniky mu nesměl volat do Egypta, protože je to drahé. Skončil druhý den hlavního soudního líčení s Petrem K. Podle obžaloby zavraždil svou dceru Klárku a manželku Moniku na dovolené v Egyptě. V úterý u soudu v Ostravě vypovídali členové obou rodin – a ukázalo se, že Kramného rodinu a samotného obžalovaného zajímaly hlavně peníze!

První u úterního soudu vypovídala Kramného sestra Lenka, která se svou vlastní rodinou už nějakou dobu není zadobře. Právě ona na svou rodinu ve výpovědi vrhla temný stín. Sama Lenka už od rané dospělosti řešila s bratrem finanční neshody. Půjčil jí peníze, které mu podle vlastních slov vrátila, ale došlo k takovým neshodám, že se spolu deset let nebavili!

A vypadalo to, že Petr Kramný měl celý život dost peněz – půjčoval svým blízkým, platil výdaje za rodinu a tak dál. Přesto po událostech v Egyptě došlo k mnoha sporům ohledně financí. Protože nešlo určit, zda umřela dříve Monika, či Klárka, bylo rozhodnuto, že rodina zdědí 30 %. Lenka vzpomíná, že to Petrovi K. volala do Egypta. Nastal prý výbuch emocí. „Řekl ‚Monika přišla s holým zadkem a s holým zadkem odejde‘.“

Kramný včera vypověděl, že řešil otázku bydlení v drahém hotelu během zákazu vycestování z Egypta. Lenka prozradila, že za něj vše zaplatila cestovní kancelář. „Chtěl, abych je o to požádala. Oni souhlasili,“ upřesnila.

Matka Irena Lenku přemluvila, aby za Petrem jela do Egypta. Lenka chtěla vzít i manžela, ale Kramnému řekla, že musí zaplatit letenky, což se mu nelíbilo. „Volal matce, ať manžel neletí,“ pokračuje Lenka.

I další Lenčina výpověď na Kramného hází špatné světlo. Klára Long Slámová řešila s Lenkou výpisy hovorů za dobu, kdy si spolu Petr K. a jeho sestra volali z ČR do Egypta. „Bratr je chtěl kvůli fakturaci. Já mu je posílala mailem. Trval na tom, že bude chtít slevu, když se dostal do takové situace, na to chtěl ty výpisy,“ uvedla Lenka.

Lenka svého bratra popsala jako neskutečného lakomce. V přepisu rozhovoru řešili sourozenci, co s věcmi mrtvé Moniky a Klárky. Došli k tomu, aby je Kramný vyhodil nebo rozdal. „To se platí každé kilo navíc. Nechám si ten nový kufr a dám tam ty nejnovější věci. Stejně bych to odevzdal doma,“ tvrdil Kramný.

Kramného matka Irena mluvila u soudu jako druhá. Její výpověď Kramného sice často podpořila, na druhou stranu ale jak syna, tak celou svou rodinu – asi nechtěně – vykreslila jako lidi, kterým záleží jen na penězích. „Dali jsme jim peníze na zařízení bytu, babička taky přispěla. Ten byt byl zařízený úplně komplet z našich peněz, Petrových peněz a peněz babičky,“ vzpomíná paní Irena.

Soudkyně se matky Petra K. ptala, jakým způsobem vedli Petr a Monika domácnost. „Měli se dobře, měli všechno. Petr jí dával peníze zvlášť na stravu a pak třeba i penízky, aby si něco koupila na sebe. Já si myslím, že Monička by koupila všechno, ale šetřit se muselo, když chtěli ten dům,“ uvedla.

Špínu na mrtvou Moniku házela Kramného matka ve výpovědi často a podle výpovědi otce už i těsně po její smrti! „Irena na pohřbu hladila rakev a plakala pro Moniku, ale když jsem jí čtyři dny poté přinesl peníze za pohřeb, tak začala Moniku pomlouvat, třeba jak neprala záclony a podobně,“ vypověděl Erich N.

I otec Moniky, jehož výpověď se četla jen ze záznamu, přilil v otázce peněz olej do ohně. „Měl všechno dopředu spočítané. Když koupil auto, tak už počítal, za kolik ho prodá a kolik na tom vydělá,“ poznamenal otec Moniky.

A bylo to jen horší... „Volal jsem mu do Egypta. Říkal jsem mu, že přece musí vědět, co se stalo. Říkal, že neví, a vyplo se to. Pak mi volala Irena (matka Petra K.), ať mu nevolám, že je to drahé,“ vzpomíná Erich N.

I Moničin bratr Radmil se na dotaz soudkyně vyjádřil ke vztahu Petra Kramného k penězům: „Vždycky se choval nadřazeně, já nevím, jak to říct... on prostě říkal: ‚Jsem tam dal všechno já, nikdo mi nic nevezme.‘ Lpěl na majetku, na peněžní stránce toho vztahu,“ odpověděl Radmil.

hejpockej ( 25. února 2017 07:47 )

MRTVY HOLKY JESTE NEVYCHLADLI A KRAMNY UZ VOLAL POJISTOVNE!!!! Ze chce prachy!!! MISTO aby volal DOKTORA. protoze on je odbornik, on poznal ze oni uz zadnou lekarskou pomoc nepotrebujou!!!

maria2 ( 1. července 2015 04:11 )

frajerka: az prijedes budeme spolu truchlit. PK :ale si ma rozesmala ano, to je on, pan obžalovaný, který přišel o manželku a dceru a je pod jeho úroveň truchlit tak se ho tady rychle zastávejte tupci a honem na mě

maria2 ( 1. července 2015 04:02 )

Pro zajímavost stojí shlédnout usa film "oko za oko", stejně nagelovaný ocásek jako Kramný, před veřejností věčně se "trapně smějící u soudu, hlavně v odpovědích, kde ho usvědčovali, jeho sestra a advokátka rodiny Moniky měly na krajíčky slzy, neboť se jednalo o jeho zemřelou dceru, ale ten "prudce inteligentní člověk a bývalý otec se usmíval jako dement" a také jeho rodiče "prudce inteligentní", oni asi né, ti už nepochopí vůbec nic ale ostatní chápou, proč jsem to napsala v závorce, tudíž že jejich inteligence je na bodu 0. Ve zkratce se obžalovaný a jeho rodina smějí při výsleších a dělají nevhodné grimasy a to jemu zemřela manželka, dcera a jim vnučka a snacha, tak kde ta rodina má nějaké estetické cítění, lítost? Nikde, Petřík zdědil svou náturu po matce, v nejtěžších chvílích se smát a být hrdý, chladný jako "idiot, jako ona" ale že se usmívá i otčím? No vrána k vraně sedá, ale ho ten smích přejde, až snad Kramného zavřou a otčím zjistí, že jeho prachy tvrdě vydělané za několik let padly za někoho, kdo byl spravedlivě odsouzen a advokátka Rejžková, která si vzala těch 100 000Kč, v tom případě hrdá, také se věčně smějící, ale Petřikovi to možná bude hov.no platné. Jo ona se potřebuje zviditelnit a vydělat hezké penízky a rodina od Kramného "jednodušší vrstva, doteď spokojení a u soudu se věčně usmívající manželé" jsou pro ni doslova pastva jak vyhrát 100 000Kč, ona už stejně ví, jak to dopadne. Takže kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe, jako celá povedená rodinka Kramného včetně jeho, i když se jedná o jeho mrtvou manželku a dceru, tak proč se nezasmát, žejo?! Hyeny na to dojedou...Bez komentáře...

truchliicii.petr.k. ( 1. července 2015 03:57 )

frajerka: az prijedes budeme spolu truchlit. PK :ale si ma rozesmala

dobrotka ( 1. července 2015 02:38 )

A proc si to asi mysli 99% naroda? - nejzavaznejsi fakt je, ze kdyz by nekdo umiral na otravu z jidla, tak to neni hned - svijel by se ve strasnych bolestech. Ty by sis nevsimnul, kdyby vedle tebe byly zena a dite a svijely se bolesti nekolik hodin? Takze je spise jasne, ze neumrely na zadnou otravu, ale tim proudem - to je totiz hned. Proto mela dcerka ty ruce dopredu, protoze chtela branit maminku a jak si ji dotkla, kdyz byla pod proudem, tak to zasahlo i ji. 10 hodin - to je prokazane - je tam nechal lezet a cvicil si roli nestastneho manzela. Blbosti tamnich policatu se prislo o dukazy - to je na cele veci smutne.

Zobrazit celou diskusi