V pořadu Dobré ráno, Ameriko byla hostem zpěvačka Avril Lavigne, která byla dlouho ukrytá v ústraní. Léčila se totiž z nemoci, která se přenáší hmyzem, lymské boreliózy. „To je moje druhá šance na život,“ uvedla zpěvačka, která se rozpovídala o svém zdravotním stavu, a dokonce jí ukápla i nějaká ta slzička.

„Jsem asi v polovině léčby a dělám velké pokroky, jsem strašně šťastná, když vím, že se uzdravím na 100 %,“ uvedla Lavigne. Po nakažení nemocí lékaři dlouho nevěděli, co jí je. Byla unavená, letargická, a když chtěla oslavit své kulatiny, její stav se rapidně zhoršil.

Lymská borelióza je bakteriální infekce, kterou přenáší klíšťata. Oslabuje organismus a léčba je velice zdlouhavá. Zpěvačka byla připoutána na lůžko pět dlouhých měsíců a nemohla se ani pohnout.

„Říkali mi, že to je únavový syndrom, proč prostě nevstanu z postele a nejdu hrát na klavír. Mysleli, že jsem v depresi,“ uvedla zpěvačka a rozplakala se. Navštěvovala nejlepší doktory, ale nikdo nevěděl, co s ní. Nakonec zjistila sama, že by mohla být nakažená lymskou boreliózou. „Byla jsem u doktora, měl moje krevní testy i stěry a stejně nevěděl, co mi je. Tak jsem chodila ještě k jiným doktorům a říkala jim, že mám lymskou boreliózu, jestli by mě mohli zkontrolovat. Tak sehnali specialistu,“ řekla. Po téměř roce prohlídek tak konečně našla správného doktora.

„Je to moje druhá šance na život. Chci jít ven a dělat to, co miluju. Jsem do života zblázněná po tom, co se mi stalo,“ dodala zpěvačka.

Fotogalerie
7 fotografií