Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Motorkář David srazil dívku u kapličky: Školačce prorazil lebku

Autor: shp - 
30. června 2015
21:11

Bez řidičáku uháněl jako o život a život ho to i málem stálo. A nejenom jeho. Motorkář David (23) nezvládl mírnou zatáčku ve slovenské obci Poloma a smetl na kapličku teprve čtrnáctiletou Patrícii. Dívce při děsivé nehodě prorazil lebku.

Při Patrícii však stáli všichni svatí. Nebo alespoň Panna Marie, které je kaplička zasvěcená. Dívka, která u ní postávala s kamarádkami, sice skončila s frakturou lebky, ale podle lékařů přežije. Podobiznu Panny Marie měla školačka i na řetízku na krku.

V neděli o poledni bylo v Polomě veselo. Na fotbalovém hřišti místní hasiči zorganizovali soutěž. Mezi ně patřil i David. Soutěžilo se a popíjelo celý den. Okolo šesté večer se David, který nemá řidičák na motorku, rozhodl, že si ji půjčí od kamaráda. Na hlavě neměl ani helmu.

Krosová motorka byla navíc bez poznávací značky. Ve stejnou dobu večer šly na autobusovou zastávku u kapličky tři kamarádky vyprovodit čtvrtou. Seděly na schodech, Patrícia na chodníku. „Když jsem se otočila, všimla jsem si, že David na motorce míří přímo k nám. Nejdřív jsem si myslela, že si dělá legraci, potom do mě narazil,“ řekla žákyně osmé třídy.

Patrície leží v prešovské nemocnici a má po vytoužených prázdninách. Davida i školačku náraz odhodil na zem. Oba zůstali na zemi v bezvědomí. Spolužačky školačky k ní duchaplně přiskočily a začaly jí křísit. „Když se nám to podařilo a Paťka s námi začala komunikovat, vydechly jsme si,“ řekla její kamarádka Simona (14).

Školačka Patrície má skutečně velké srdce, protože její první otázka byla, jak je na tom David. Měla obrovské štěstí, má sice frakturu lebky, ze zranění se však zotaví. Motorkář David dopadl mnohem, mnohem hůře.

Pacient utrpěl polytrauma. Má poraněný mozek i končetiny. Už podstoupil jednu operaci, je v umělém spánku a čekají ho další. Je ve velmi vážném stavu,“ prohlásil náměstek košické fakultní nemocnice Tomáš Andráš. Případ vyšetřuje už i policie.

XLADI ( 1. července 2015 07:35 )

To nebyl motorkář ale DEBIL podle fotky už od pohledu . Když neměl řidičák mohl se prohánět maximálně na koloběžce.

pepen ( 1. července 2015 07:12 )

Zpřísnit tresty!!!!Zaplatit veškerou léčbu svoji-tak ty dívky!!! Zkažený život až do smrti a frajeřina přejde!!!!Někteří mladí lidé se chovají,jako by jim patřil celý svět a ničeho se nebojí!!!!

1tigrusenka ( 1. července 2015 04:46 )

ještě že jsme se od těch ožralých ko.kotů odtrhli, děkujeme vám pane Klauz

deratizator ( 1. července 2015 00:39 )

No, aby ses jednou nedivil.

kuniksicht ( 30. června 2015 23:19 )

Přijde jeptiška do malého krámku s potravinami a vybafne na prodavače: "Láhev rumu." Prodavač ji vezme z regálu, zabalí a když ji podává přes pult, nedá mu to, aby se nezeptal: - "Já myslel, že jeptišky nepijou." - "Víte, matka představená mívá občas zácpu a rum jí na to pomáhá." Prodavač pokývá hlavou. Večer zavře krám a jde parkem domů. Na jedné lavičce uvidí totálně ožralou jeptišku s prázdnou flaškou od rumu v ruce. - "Říkala jste, že to je projímadlo pro matku představenou," řekne jí vyčítavě. "Taky že jo. Se posere, až mě takhle uvidí!"

Zobrazit celou diskusi