Trocha historie

Na počátku značky Weber byl Američan George Stephen – milovník grilování a otec jedenácti dětí – který, stejně jako většina Američanů v 50. letech 20. století, používal otevřený gril postavený z cihel. Takové zařízení mělo spoustu nevýhod: nebylo mobilní, při špatném počasí bylo nepoužitelné, poletující popel se usazoval na všem včetně jídla a při každé grilovačce hrozilo nebezpeční požáru (tím spíše máte-li jedenáct dětí). George tudíž začal pátrat po zlepšovácích. V roce 1952 ho pohled na kovovou bójku přivedl k rozhodujícímu nápadu. Rozdělil ji napůl, spodní díl použil jako kotel, který opatřil nožkami a z horní části udělal poklop. Na světě byl prototyp kotlového grilu Weber a základ společnosti Weber-Stephen Products Co.

Autor: Weber

K čemu poklop

Dnes světoznámý Weberův kotlový gril proměnil v krátké době vzhled amerických zahrad a stal se symbolem grilování po celém světě. Teprve vynález poklopu totiž umožnil opravdovou rozmanitost při grilování. Zařízení funguje v podstatě jako horkovzdušná trouba a umožňuje tak šetrnější postupy při přípravě pokrmů a také rovnoměrné ohřívání potravin ze všech stran.  Pod značku Weber dnes patří vše, co je ke správnému grilování třeba. Kromě kotlových grilů na dřevěné uhlí, Weber nabízí modely plynové i na elektřinu, velikostí od malých – doslova balkonových grilů, až po profesionální typy pro velké provozy. Všechny spojuje vysoká kvalita materiálů i zpracování a velice snadné používání, které zvládne naprosto každý.

Autor: Weber

Mistr mezi grily

Klasikou mezi grily Weber je model na dřevěné uhlí Master-Touch® GBS®, jehož systém a konstrukce se od roku 1952 prakticky nezměnily. Co se ovšem změnilo je řada zlepšení a luxusních prvků – jako třeba popelník, který usnadňuje odstraňování popela, aniž by si člověk ušpinil ruce. Dále pak průměr 57 cm, který činí z grilu perfektní nástroj na grilování pro více lidí, teploměr zabudovaný v poklopu umožňující kontrolu teploty v grilu, palivové nádoby Char Basket® sloužící k rozmístění paliva vzhledem k různým metodám grilování. A v neposlední řadě je třeba zmínit držák poklopu Tuck Away™, který vám zajistí volné ruce pro manipulaci s jídlem. Weber Master Touch® GBS® je zkrátka osvědčená a vyladěná klasika.

Autor: Weber

TIP: Chcete se stát Šéfem grilu a získat nový Weber Master-Touch® GBS® zcela zdarma? Navštivte https://soutez.sefgrilu.cz a hrajte s námi!

Fotogalerie
3 fotografie