V publikaci 40 let s Chalupáři režisér František Filip (84) přiznává, že to bylo proti jeho vůli!

„Veškerou muziku do Chalupářů složil Luboš Fišer a udělal ji znamenitou,“ vzpomíná režisér. „Walda krásně nazpíval úvodní píseň, ale pak rošťák odjel opodál, za oceán,“ dodává s tím, že známá kauza, kdy zpěváka z melodie vymazali, vznikla bez jeho přičinění. A dokonce i vědomí!

„Nikdo mi to neřekl!“ zapřísahá se Filip. „Oni by se totiž styděli přijít za mnou a říct mi, že utekl Matuška a že tam nesmí zaznít. Takže to udělali ve střižně. Produkce to zajistila, nahráli základ beze zpěvu. Takhle to tenkrát chodilo...,“ vzpomíná režisér Chalupářů.

Video
Video se připravuje ...

40 let s Chalupáři: Nová fakta o slavném seriálu v publikaci Blesku! Petr Macek, Jan Jedlička

Na polízanici s písničkou pamatuje i vdova Olga Matušková (66). Prý se o výmazu dozvěděli až po letech.

„Byla to jedna z věcí, čím se Waldovi mstili soudruzi za to, že jsme emigrovali, že ho vypárali z té písničky. Nám to okamžitě lidi volali, měli z toho srandu, říkali, že to není ono. Ale myslím, že tím na to jen upozornili. Kdyby to tam nechali a přešli to, tak by se nad tím nikdo nepozastavil, takhle to jen každého trklo do očí,“ míní Matušková. Když jejího manžela po revoluci do seriálu vrátili, bral to Walda jako definitivní tečku za bezprávím minulého režimu.

Fotogalerie
15 fotografií