Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dopadli druhého uprchlíka z věznice "Shawshank": Chtěl utéct do Kanady

Autor: venu - 
29. června 2015
11:17

Z vězení ve městě Dannemora uprchli dva vězni. Jednoho z nich policie zastřelila u kanadských hranic. Druhý jí ale unikl. V neděli večer však přišla řada i na něj. Po tom, co započalo největší policejní stíhání posledních let, ho policisté dopadli.

Jeden z dua vrahů Richard Matt byl zastřelen nedaleko hranic s Kanadou, kam směřoval společně s druhým vězněm Davidem Sweatem, informovala CNN. Průlom přišel po tom, co policie zastřelila Richarda Matta poblíž jezera Titus v Maloneu. Zkoušel uniknout za hranice pomocí obytného vozu. Jeho řidič ale utekl a zavolal 911. Duo zločinců uteklo z věznice 6. června. Hledalo je více než 1200 policistů.

Druhý vězeň byl nalezen v neděli odpoledne, když mířil směr Kanada. „Byli jsme přesvědčení, že dopadneme oba muže. Když jsme našli Matta, tak už bylo otázkou času, kdy dopadneme toho druhého,“ řekl zdroj z okolí policie. „Tito muži roznášeli jenom strach. Teď už mohou všichni klidně spát. Už nejsou hrozba.“

Vězni si vykutali tunel pod věznicí pomocí pracovních nástrojů, které jim do cely pašovala jejich spojenkyně Joyce Mitchell. Zvrhlá spolupachatelka je obviněna z toho, že s oběma vězni měla sex a plánovala s nimi únik.

Sweat si odpykával doživotní trest za vraždu zástupce šerifa v roce 2002, Matt dostal o pět let dříve trest 25 let vězení za únos svého šéfa, kterého zabil a rozporcoval.

marti33 ( 29. června 2015 14:08 )

Chtěli utéct z Terorstánu do Kanady.

Zobrazit celou diskusi