Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Život na hraně: Dva odvážlivci nafotili sérii fotek na skále v Riu

Autor: rc - 
26. června 2015
21:52

Mladí a blázniví! Leonardo Edson Pereira (23) a Victoria Medeiros Nader (18) se rozhodli pro naprosto šílený čin. Houpali se, nakláněli a viseli na hraně známé osmisetmetrové hory Pedra de Gávea v Rio de Janeiru.

„Vím, že si lidé myslí, že je to nebezpečné a šílené, ale cítím se při tom naživu,“ řekl Leonardo Pereira, jeden z dua odvážlivců. Ten se svou partnerkou Victorií zbožňuje život na hraně. Nafotili spolu sérii fotografií, na kterých se sklánějí, houpají nebo visí na vrcholku slavné hory v Rio de Janeiru Pedra de Gávea.

Ta měří 844 metrů a nikdo, ani profesionální horolezec by se na ni neodvažoval lézt bez řádného jištění. Avšak tito dva nejenže neměli žádné horolezecké vybavení, ale byli i oblečení, jako by šli na pláž. Victoria oděna jen do růžových bikin a kraťasů visí nad slavným karnevalovým městem při západu slunce.

„Je opravdu hodně vysoká, a když jsem tam visel, využíval jsem jen sílu svých paží. Musel jsem věřit sám sobě, že nespadnu,“ řekl o kaskadérských kusech neznalec strachu Leonardo.

Tohle však nebylo poprvé, co Leonardo lezl na Pedra de Gávea. „Poprvé jsem vylezl na vrchol a měl jsem opravdu strach. Jen jsem si tam tak sedl a díval se na Rio,“ řekl odvážný horolezec. Podruhé byl Pedro už odvážnější, a tak se svou přítelkyní Victorií nafotili sérii dech beroucích snímků.

franta43 ( 26. června 2015 23:36 )

To vypadá jako kdybyste je oslavovali jako hrdiny. Přitom to jsou jen blázni, o ně nejde. At se klidně zabijí. Ale svým jednáním povzbudí další šílence, keří je budou chtít napodobit či překonat.

Zobrazit celou diskusi