Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanovi zpívali školáci. Učitel je důležitější než bankéř, říkal prezident

Autor: čad - 
26. června 2015
13:33

V závěrečný den své návštěvy Kraje Vysočina vyrazil Miloš Zeman i mezi školáky. Řada škol totiž již dnes rozdává vysvědčení, zatímco některé si to nechávají až na příští týden, na 30. června. Zemanovi prvňáčci ve škole zazpívali, prezident přitom pomohl rozdat vysvědčení. A samotného končícího ředitele dojal.

Jen s obtížemi v pátek přemáhal slzy dojetí ředitel základní školy v Lípě na Havlíčkobrodsku Antonín Gerža (67). Do důchodu po 44 letech učitelování ho nečekaně přijel doprovodit prezident Miloš Zeman (70). „Že mně přijede pomoci rozdat mé úplně poslední vysvědčení žákům pan prezident, toho bych se nenadál,“ svěřil se Blesku Antonín Gerža.

Ten do obce Lípa přišel před mnoha lety ze Znojemska. „Tady jsem řediteloval třicet let a tohle je pro mne skutečně šok,“ neskrýval dlouholetý kantor své překvapení.

„Povolání učitele je pro společnost daleko důležitější než povolání třeba bankéře,“ nechal se vzápětí slyšet prezident Zeman na setkání s občany obce, kde dojatému řediteli školy předal také svůj dar – publikaci Jaroslava Kocourka Proč být hrdý, že jsem Čech. 

Vysvědčení se přitom dnes rozdávalo v mnoha základních a středních školách, i když školní rok oficiálně končí v úterý 30. června. Do velké skupiny škol, jejichž žáci mají v pondělí a v úterý ředitelské volno, patřila právě i škola v Lípě.

maryfox ( 26. června 2015 17:37 )

Jako za komoušů, naženou děti předstírat nadšení.Zeman už je nesvéprávný, takové kecy, hnus.

eliska963852 ( 26. června 2015 14:41 )

„Povolání učitele je pro společnost daleko důležitější než povolání třeba prezidenta.“

dandova ( 26. června 2015 14:17 )

Pche, s vidinou prázdnin ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa