Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékař o sestře z Rumburka: Byla tvrdá na pacienty! A dost hlasitá

Autor: shp, Jana Ulrichová - 
26. června 2015
10:07

Když ho spatřila při příchodu do soudní síně, neskrývala překvapení. Lékař rumburské nemocnice Jan Novák totiž na Věru M. (50) prozradil mnohé. Na pacienty byla podle něj dost tvrdá.

V pátek pokračoval soud se sestrou, která je obviněná z vraždy pěti pacientů, pátým dnem. Vypovídal lékař Jan Novák, který Věru M. z rumburské nemocnice dobře znal. Tři roky s ní totiž pracoval na jednotce intenzivní péče.

Jednou byl po její službě pacient nalezen v bezvědomí. Měl velmi nízkou glykemii (obsah cukru v krvi) a ona na změnu jeho stavu nereagovala. Měla to ohlásit lékaři, došlo tam k nedůslednosti při sledování pacienta,“ prohlásil Novák u soudu v Ústí nad Labem.

Informovala mě o tom sestra, která po ní přebírala službu. Změnu stavu pacienta jsme přičítali sepsi, byl to onkologický pacient, jinak jsme si to v tu chvíli nedokázali vysvětlit. Mohlo to ale způsobit i neúmyslné podání inzulinu, hypoglykemie mohla vést k smrti,“ pokračoval.

Video Sestra při pátečním příchodu k soudu. - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Když jsem o tom s ní mluvil, tvrdila, že při předání služby byl pacient při vědomí. Později mi bylo řečeno, že to s ní bylo řešeno kázeňsky,“ řekl Novák.  Barvitě také vylíčil, co si o Věře M. myslí.

Byla průměrná sestra, nevyčnívala, byly tam ale lepší. K pacientům byla tvrdá, málo empatická, byla velmi hlasitá, působilo to nepříjemně,“ uzavřel Novák. Věra M. však už v minulosti prohlásila, že je nedoslýchavá.

Věru M. popsala i její kolegyně, dokumentační sestra Sinkulová. „Byla roztěkaná, zvláštní, působila na mě takovým rozlítaným dojmem. Někdy jsem měla pocit, že když jí předávám pacienta, moc nevnímá, že ji pacienti moc nezajímají. Byla pracovitá, ale působila dojmem, že ji to moc nebaví,“ prohlásila u soudu.

valdom_hayzle ( 26. června 2015 14:28 )

Fortuno, ty musíš asi tenhle víkend krámovat, jinak si nedovedu vysvětlit proč se do každého takhle sereš. Jindy se tvýma příspěvkama bavím, ale teď jsi fakt na pěst

jujda-jejda ( 26. června 2015 13:16 )

Dobrý den, v této kauze je dle mého názoru dost divných věcí: poslední oběť budíž, ale další jen dle dokumentace bez těl mi přijde přinejmenším divné, draslík po smrti stoupá vždy. Na JIP jsem měl maminku a Dr, Novák se o ní bezvadně staral ale s ním i všechny sestry včetně obviněné , ovšem po přeložení na normální oddělení to byla hrůza, sestry na sesterně s nohama na stole, pacienti nezájem, když jsem přišel aby ve třiceti stupňovém teple vynesli WC byl jsem za špatného a tehdejší pani primařka se jich ještě zastávala. Maminka měla proleženinu až na kost kterou nikdo neřešil, moc nám pomohlo přeložení na LDN do Varnsdorfu kde jí toto vyléčili.

ochcallis ( 26. června 2015 13:11 )

Tak drzé lidi jako ty bych rovnou střílela hajzle jeden

deratizater ( 26. června 2015 12:47 )

Jednou jsem v nemocnici použil záchod pro perzonál jelikož byly všechny ostatní obsazeny .To co se potom odehrálo to byl doslova horor ,tolik hromadné nenávisti od zdravotnického personálu k mé osobě to jsem před tím nikdy nezažil. Léčil jsem se tam s Boreliozou ta nakažlivá není a nechápal jsem tu velkou hystérií a měl jsem velký strach o holý život protože mi dávali kapačky . Proto se nechám hospitalizovat jen vyjímečně když se to nedá řešit ambulantně.Ale je taky mnoho zdravotnického perzonálu kteří jsou lidští a dělají povolání s láskou .Někteří z nich po létech povolání otrnou a vypěstují si na pacienty averzi a podle toho s nimi jednají .

zenaodadoz ( 26. června 2015 12:21 )

Některé sestry jsou opravdu nepříjemné, ale není to z toho důvodu, že využívají nedostatek sester, ale jsou prostě takové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání