Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče Nečesaného obvinili z korupce: Nejhůř to nese syn Lukáš, říká otec

Autor: simao, ČTK - 
25. června 2015
19:49

Byla to obrovská euforie, když Lukáše Nečesaného pustili z vězení, kde neprávem seděl kvůli odsouzení za pokus o vraždu kadeřnice. Teď mají však problémy se zákony jeho rodiče. Otce Luďka i matku Šárku obvinili z korupce. Luděk Nečesaný promluvil dnes také o tom, jak špatně to snáší jejich syn.

Luděk Nečesaný zůstává generálním ředitelem Krajské nemocnice Liberec. Alespoň prozatím. Policie ho však obvinila z přijetí úplatku a korupční obvinění stihlo i jeho manželku. Ta byla obviněna z praní špinavých peněz.

Otci propuštěného Lukáše Nečesaného nyní hrozí až 12 let vězení. "Nejhůře to nese náš syn, myslím tím Lukáše, protože si spojuje atak na moji osobu se sebou," řekl FTV Prima Nečesaný starší.

Obvinění z korupce odmítá. Policie přitom měla již v minulosti prověřovat anonymní trestní oznámení, podle kterého měly být veřejné zakázky v liberecké nemocnici předraženy o 24 milionů korun.

"Je to všechno dojmologie bez jakéhokoli konkrétního důkazu a to, co je pro mě velmi zarážející, tak bez jakéhokoli obviněného na druhé straně. Když já mám přijímat úplatky, které nejsou vůbec pojmenovány, tak kdo mi je dává," uvedl dnes Nečesaného otec.

Bere to prý celé jako možný pokus o zastrašení ze strany policie. "Jestli je to proces nějakého zastrašení a obava z toho, že bych ve své široké rodině nesehnal prostředky na pokračující boj ať už můj, nebo mého syna, tak je to obava velmi lichá," uvedl Luděk Nečesaný.

Za Luďka Nečesaného se přitom postavilo i vedení liberecké nemocnice. "Jsme spokojeni s řízením této nemocnice, která se nachází v kladných číslech," sdělil Primě Marek Pieter, náměstek hejtmana Libereckého kraje.

Policie si přitom podle Nečesaného vyžádala v nemocnici dokumenty z let 2008 až 2010, které patří paradoxně k nejúspěšnějším rokům v historii nemocnice, kdy se podařilo zbavit zadlužení a výrazně zlepšit hospodaření. Přednosta traumacentra z Liberecké nemocnice Richard Lukáš k tomu dodal: "Znám ho (Luďka Nečesaného) dlouho, jsem přesvědčený o tom, že jediné, co může nastat, je očištění od těchto obvinění."

deratizator ( 26. června 2015 10:09 )

no, na každý prase se vaří voda.

fojtikovic ( 26. června 2015 09:46 )

Blbe, když pominu tvůj dementní názor, tak policie, tak jak jsi ji napsal, je s malým p.

donpadre ( 26. června 2015 00:56 )

 Tohle je fajn rodinka!Tata zlodej,syn vrah a mama bordelmama co prodava holky!

kerloss ( 25. června 2015 23:06 )

On znemoznil kriminalku a ted mu to budou vracet i s uroky. Zadny prachy ucty odstaveny. Plat mu daj na ruku a zas kriminalka utre. Zbytecny aby se namahali ho znemoznit zas se to otoci proti kriminalce a pak mu stat bude platit. Kdo ze to zaplati? daňový poplatnik.

moiaza ( 25. června 2015 21:55 )

Z táty by byl dobrý politik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání