Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lupič doplatil na věrnost benzince, kterou třikrát přepadl. Napočtvrté ho policisté chytili

Lupič doplatil na to, že chodil přepadávat jednu a to samou benzinku stále dokola.
 (Autor: Reprofoto TV Nova/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
25. června 2015
20:40

Policie dopadla osmadvacetiletého muže podezřelého z trojnásobného ozbrojeného přepadení benzinové čerpací stanice ve Skuhrově nad Bělou na Rychnovsku. Policejní hlídka muže zatkla přímo při pokusu o přepadení. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.

Informovala o tom mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková. Poprvé muž podle policie přepadl benzinku 22. dubna krátce před zavírací dobou. Podruhé obsluhu stanice přepadl 25. května krátce po poledni.

S kuklou na hlavě a s krátkou střelnou zbraní v ruce si na obsluze vynutil vydání peněz v řádech desítek tisíců korun. Kolem stanice se muž pohyboval i v úterý navečer, ale před přijíždějící hlídkou policie stačil utéci. Ve středu večer se dva policisté půl hodiny před zavírací dobou schovali uvnitř provozovny.

"Přestože muži zákona už docházeli k přesvědčení, že den po nezdařeném pokusu provozovnu podezřelý znovu nenavštíví, úderem 21:00 se muž objevil ve dveřích. Dle domluvy (s obsluhou) ho ale policisté už dál než ke vchodu nepustili," uvedla Kacálková.

Policisté na maskovaného muže ozbrojeného plynovou pistolí vyrazili ze zadní části provozovny. Lupič se dal na útěk, při kterém odhodil kuklu i pistoli. "Jeho úprk netrval dlouho. Po varovném výstřelu policistů do bezpečného prostoru skončil v poutech," dodala policejní mluvčí.

tgbb. ( 25. června 2015 22:31 )

Věrnost vždy škodí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání