Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Televizní kameraman dostal 10 let za týrání: Nevlastní dceři trhal vlasy a bil ji řemenem

Autor: haj - 
24. června 2015
22:13

Krajský soud v Bratislavě v úterý poslal za mříže na deset let bývalého kameramana Lukáše Solčanského (29). Byl uznán vinným z týrání malé holčičky Veroniky (4), dcery své družky. K soudu však Solčanský dorazil s úsměvem na tváři a výše trestu ho prý nepřekvapila.

Solčanský údajně holčičku bil do tváře, po zádech i zadečku ji mlátil vařečkou a řemenem a dokonce jí i vytrhl vlasy. Verunka si z jeho týrání odnesla mnoho modřin a pohmožděnin v oblasti tváře, rukou i hrudníku. Možná bude muset podstoupit i plastickou operaci kvůli odumřelé kůži na části jejího tělíčka. Nevlastní dcerku měl Solčanský takto týrat minimálně od listopadu 2013 do dubna roku 2014.

Obžalovaný předstoupil před soud rozesmátý, ačkoliv během pobytu ve vězení výrazně zhubl. Hájil se tím, že se k činu přiznal, aby chránil svou družku Barboru S. (28), s policií spolupracoval a nebyl v minulosti trestán. I tak byl však odsouzen na deset let vězení. Rozsudek tak potvrdil již dřívější rozhodnutí Okresního soudu Bratislava II. „Myslím, že se to dalo očekávat,“ řekl k výši trestu Solčanský pro slovenskou agenturu TASR.

Kraj naopak zrušil rozsudek týkající se Verunčiny maminky Barbory, která byla původně uznána vinnou z přečinu nepřekážení trestnému činu. Za to, že druhovi nezabránila v týrání dcery a dokonce holčičku odhlásila ze školky, aby se na nic nepřišlo, měla dostat dvouletý trest s podmíněným odkladem na zkušební dobu tři roky. Nyní se však bude muset opět postavit před soud a možná bude odsouzena i za spoluúčast. Solčanský to okomentoval jako mrzuté.

Solčanský pracoval dříve jako kameraman pro více slovenských televizních stanic, např. v televizi Markíza. Jeho bývalá manželka Lucia, se kterou má dvě děti, je prý podle Nového času přesvědčená o jeho nevině. Všechno prý vzal na sebe jen proto, aby chránil Veroničinu matku Barboru.

pelagie ( 25. června 2015 09:42 )

Jenom *** nechá své dítě trápit od nějakého blbce, jenom aby nepřišla o chlapa, zasloužila by taky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání