Milovník silných motorek se totiž v sobotu krátce po poledni srazil s autem známého moderátora Milana Mima Ambróza (35). Ten jel na soukromou akci pro děti do kostela v Malackách. Tam už však nedorazil. Matka sraženého motorkáře prostřednictvím Nového Času poslala bývalému moderátorovi šokující vzkaz.

Od čtrnácti roků Michal vlastnil motorku. Procestoval celé Slovensko i Česko. „První motorku měl babetu. Tu zdědil po dědovi,“ vzpomíná Michalův otec Mikuláš. Stále není schopný připustit si synovu smrt. Michal měl namířeno za dvěma kamarády na Penzinskú Babu. Ti se ho už ale nedočkali. Srazil se totiž s autem moderátora Mima Ambróza.

„Viděli jsme jak se to stalo. Muž vyletěl z motorky. Řidič auta hned vystoupil. Byl v pořádném šoku. Vyplašeně běhal po cestě, chtěl pomoct ležícímu muži, hledal mobil, aby zavolal pomoc,“ uvedla svědkyně. „Víme kdo syna srazil, je mi líto syna, ale upřímně vám řeknu, že je mi líto i toho moderátora,“ řekla Novému Času Michalova matka Jana, „už nikdy to nebude jako dřív!“

Michalovi rodiče byli v čase nehody kousek od místa tragédie. „Muž mě vezl do práce. Před Malackami na nadjezdu na mostě jsme zastavili, protože se tam stala nehoda, při které zemřel motorkář. A manžel, že před půlhodinou Michal odjel. Vystoupila jsem z auta a šla se podívat. V polovině cesty jsem se vrátila. Ale byli tam lidé ze Studienky a já poznala, že něco není v pořádku. Říkali, že motorkář ze Studienky se zabil. Manžel tam šel, odkryl plachtu a byl to Michal,“ uvedla nešťastná matka Jana.

Okolnosti dopravní nehody se momentálně vyšetřují. Obvinění proti konkrétní osobě vzneseno nebylo. Moderátorovi prý ale na místě zabavili řidičský průkaz. 

Fotogalerie
5 fotografií