Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krevní msta, drogy, vydírání: Mafiánští kmotři se sjeli do Čečenska

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
23. června 2015
10:25

Konference vůdců mafiánských gangů operujících na území bývalého Sovětského svazu se podle kusých zpráv ruských médií uskutečnila v severokavkazském Čečensku. „Vory v zakoně“, jak ruská zločinecká hantýrka označuje pohlaváry kriminálních band, hostila podle dnešní zprávy agentury Rosbalt čečenská ves Džalka nedaleko města Gudermesu.

Předsedajícím kriminálního sjezdu byl údajně „generál Aziz Batukajev,“ muž, který by měl být podle Rosbaltu správně ve vězení. Z Moskvy na konferenci dorazil šéf takzvané slovanské větve ruského zločineckého společenství Oleg „Šiškan“ Šiškanov.

Témat srazu bylo prý několik. Čečenský spolek „vorů v zakoně“ údajně požadoval silnější zastoupení ve společné zločinecké „rodině“. Gangsteři chtěli rovněž urovnat spor kolem osoby zločineckého vůdce Kachabera „Kachy“ Parpaliji, jemuž prý čečenská větev vyhlásila krevní mstu. Řeč byla zároveň o přípravě velkého shromáždění všech kriminálních autorit za účasti zhruba stovky mafiánů, které by se údajně mělo uskutečnit v příštích měsících.

Hostitel čečenského srazu Batukajev má kyrgyzský pas a ve středoasijském Kyrgyzstánu je stíhán pro řadu těžkých zločinů. Rusko na kyrgyzskou žádost o vydání podle agentury Rosbalt reagovalo sdělením, že vydání do Kyrgyzstánu je možné až poté, co si „generál Aziz“ odpyká v Čečensku trest za nezákonné držení zbraní. Letos se ale Batukajev za nevysvětlených okolností v Čečensku ocitl na svobodě a z autonomní kavkazské republiky se nehodlá vzdálit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi