Jednodušší, komfortnější a zároveň levnější systém parkování je tou největší změnou, která na cestující na Letišti Václava Havla čeká. „Pod novou značkou AEROPARKING se skrývá komplex šesti parkovišť umístěných přímo na letišti. Dochází nejen k rozšíření parkovacích služeb, změnou prošla také lokální navigace a názvy parkovišť nově odpovídají účelu, ke kterému jsou určeny. Příjemného zjednodušení se dočkal i rezervační systém nebo ceník,“ vysvětluje Jiří Petržilka za Letiště Praha.

PARKUJTE UŽ Z DOMOVA

Veškeré informace o možnostech parkování nabízí internetová stránka www.aeroparking.cz. Zahrnuje i jednoduchý rezervační systém s možností platby kartou. Při online objednávce lze navíc využít zajímavé slevy z ceníkových cen. Např. osmidenní parkování v parkovacím domě PD HOLIDAY vyjde na pouhých 790 Kč. I nadále zůstává cestujícím k dispozici možnost využít 15 minut zdarma na vyložení a naložení na venkovních stáních přímo před Terminálem 1 a 2.

OBĚD PŘED ODLETEM

Mezi novinkami, které letiště chystá, jsou také změny v oblasti občerstvení. Připravuje se přehlednější lokální značení, které bude upozorňovat na letištěm provozované restaurace s přijatelnými cenami. Např. hlavní jídlo tu pořídíte již od 80 Kč. „Jednáme i s ostatními provozovateli restaurací o vytvoření lepšího poměru ceny a kvality. U vybraných produktů se mají ceny snížit až bezmála o 50 %. S cílem vytvořit více možností levnějšího občerstvení a zdravé konkurence lákáme na letiště i nové partnery. Změny v oblasti gastro zavádíme průběžně k začátku července,“ doplňuje Jiří Petržílka. Letiště již pracuje také na vzájemném propojování jednotlivých služeb. V praxi to bude vypadat tak, že pokud na letišti zaparkujete, můžete dostat třeba slevu do vybraných restaurací apod.

Autor: Archiv

NOVÉ NÁZVY LETIŠTNÍCH PARKOVIŠŤ

PC COMFORT (dříve Parking C) – nejlepší volba pro krátkodobé parkování (50 Kč/h), komfort a doplňkové služby

PB ECONOMY (dříve Parking B) – nejlepší volba pro krátkodobé parkování u Terminálu 2 (50 Kč/h)

PD HOLIDAY (dříve Parking D) – určený pro delší parkování při cestě na dovolenou

PA SMART (dříve Parking A) – nejvýhodnější nabídka pro dlouhodobé parkování u Terminálu 2

P1 EXPRESS a P2 EXPRESS (dříve P1 a P2) – stání určené k naložení a vyložení s 15 minutami/hodinu zdarma