Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pavlína Pořízková: I v padesáti má tělo bohyně

22. června 2015 | 20:41

Česká rodačka Pavlína Pořízková (50) se stala modelkou, když jí bylo 19 let. A udělala díru do světa. Od té doby už uplynulo více než třicet let, ale ona stále dokáže přimět muže, aby se za ní otáčeli. Objevila se v plavkách a ukázala svou mladistvou postavu s břišním pekáčem.

Modelka se ani v padesáti letech a po dvou dětech nestydí předvést v plavkách. Svou stále skvělou figuru vystavila v modrých dvojdílných plavkách při koupání v moři na ostrově Svatý Bartoloměj.

Pořízková si zde užívala bezstarostných vodních radovánek společně se synem Oliverem (17), kterého má stejně jako staršího Jonathana (22) se zpěvákem Ricem Ocaskem (71).

Modelka na ostrově nebyla poprvé, naopak se sem jezdí v moři vykoupat pravidelně. V roce 2009 se tu dokonce beze studu předvedla i nahoře bez.

Modeling ji zachránil

V roce 1990 a 1992 byla Pavlína Pořízková zvolena časopisem People jednou z padesáti nejkrásnějších žen světa. Tehdy také byla zařazena časopisem Harper’s Bazaar do nejkrásnější desítky. V roce 2007 se také zúčastnila soutěže Dancing with the Stars.

V následujícím roce se ještě více zviditelnila díky porotcování v soutěži Amerika hledá topmodelku. Také začala psát knihy. Na svůj Twitter si tehdy napsala: „Začala jsem opravdu pracovat na své knize. Mám napsáno 50 stran. Pro začátek dobrý,“ uvedla.

Rodiče Pavlíny Pořízkové emigrovali za komunistů do Švédska a ji nechali v Československu u prarodičů. Po několika neúspěšných pokusech o únos dcery za hranice se to matce povedlo. Jejich vztah byl však velmi komplikovaný, a Pavlína byla ve Švédsku dokonce šikanována. Nakonec ale její kamarádka poslala pár fotek do modelingové agentury, a tím Pavlíně změnila život.

Autor: venu, haj