1. Tip redakce: Již legendární skateboardový festival v Praze

Poslední červnový víkend ovládne Prahu skateboardový festival Excelent Mystic Sk8 Cup 2015, který letos slaví 21. výročí. Jen zde potkáte ty nejlepší skateboardisty z celého světa a celý víkend můžete obdivovat jejich umění! Relax zóna nabídne skvěle ozvučenou Excelent stage, na níž bude po celou dobu festivalu připraven hudební program. V pátek zde vystoupí například legendární američtí punkeři Sucidal Tendencies v čele s jejich frontonem Mike Muirem, který stál u zrodu kapely už v roce 1981. Pokud přemýšlíte, jak skloubit sport a zábavu, neváhejte a navštivte letošní Mystic Skate Cup!

Autor: Excelent Mystic Sk8 Cup

2. Chytat bronz u průzračného moře…

Chystáte se na dovolenou, ale ještě jste nenarazili na ten správný zájezd, který by odpovídal vašim požadavkům? Není od věci si dovolenou dobře naplánovat, dobře vybrat lokalitu a podniknout veškeré možné kroky, aby ji nic nepokazilo. A právě s tím vám mohou pomoci odborníci z Italie online, kteří nabízejí spoustu Last minute zájezdů za výhodné ceny! Dovolená před začátkem turistické sezóny navíc poskytuje řadu výhod – tou největší jsou bezesporu průzračné pláže i historická centra bez lidí. 

Autor: Italieonline.eu

3. Vstupte do léta s novými osvěžujícími parfémy od české značky!

Určitě znáte stále oblíbenější tašky Dara Bags od české designérky Dariny Hubáčkové. Možná také víte, že se Dara pochlubila novým přírůstkem a do jejího portfolia zařadila neodolatelné dámské parfémy No. 4 a No. 7. Jemná vůně No. 4 je ideálním společníkem pro denní i večerní příležitosti. No. 7. je zas velice osobitá letní vůně s výraznými tóny sicilského citronu a bílého šeříku. Právě na tyto parfémy je po celý červen připravena speciální sleva 30%! Pro využití této akce stačí do objednávky napsat kód PARFEMYDARA30. Ušetřené penízky pak můžete investovat například do nové Dara bags kabelky!

Autor: Dara Bags

4. Podpořte české neziskové projekty tím nejstylovějším způsobem

Módní obuv značky TOMS se spojila s časopisem ELLE, aby přenesla filantropii značky do českého kontextu. Ve spolupráci se čtyřmi českými  módními  ikonami a zároveň známými podporovatelkami neziskových projektů, vytvořil TOMS speciální edici čtyř limitovaných modelů letní obuvi. Každý model reprezentuje jednu ambasadorku a každá si vybrala jednu českou neziskovou organizaci, kterou chce prostřednictvím projektu podpořit. Z prodeje každého limitovaného modelu putuje 33 % na konto vybraných organizací. Více informací o projektu naleznete na stránce www.one-for-one.cz a všechny modely na stránkach www.urbanlux.cz.

Autor: UrbanLux/TOMS

5. Oslavte Den Kozla poctivým pivem

V sobotu 13. června proběhne v Pivovaru Velké Popovice již 23. ročník tradičních oslav piva Den Kozla. Kromě poctivého piva a dobrého jídla se návštěvníci mohou těšit na bohatý hudební program. Letos se na dvou scénách představí celkem devět hudebních skupin. Nechybí mezi nimi Mig 21, Buty, Šlapeto nebo Jan Vyčítal s kapelou Greenhorns. V průběhu odpoledne se uskuteční pokus o vytvoření rekordu v přípitku u nejdelšího stolu. Vstup na akci je zdarma.

Autor: Pivovar Velké Popovice

6. Užijte si nezapomenutelný víkend s celou rodinou

750 automobilů, 350 motocyklů, řada zahraničních a českých hvězd motorsportu, dětská a dámská zóna, exhibiční jízdy, veteránské akce, umělecké a fotografické výstavy a bohatý doprovodný program. To je jen stručný výčet toho, co můžete vidět a zažít na druhém ročníku unikátní motoristické slavnosti Legendy, která se uskuteční 13.–14. června 2015 v nádherném anglickém parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice. Více detailních informací o této jedinečné akci naleznete na www.legendy.cz

Autor: Motoristické legendy

7. Kde ochutnat ta nejlepší vína?

Již druhý ročník festivalu autentických vín Praha pije víno bude ve dnech 6. a 7. června 2015 hostit areál Trojského zámku v Praze 8. Akce opět přivítá věhlasná jména světového vinařství jako jsou Isabelle Legeron, Elisabetta Foradori, Jožko Gravner či Jean-Sébastien Fleury. Cílem festivalu je propagovat autentická, přírodní vína v Praze, která je vinařským městem a jednou z mála evropských metropolí, na jejímž území se pěstuje réva a vyrábí víno. Letošní ročník nabídne téměř 600 vzorků vín z více než 70 rodinných vinařství, která reprezentují vinařské regiony Rakouska, Maďarska, Slovinska, Slovenska, Chorvatska či Itálie. Chybět pochopitelně nebudou ani zástupci z Čech a Moravy, kteří budou mezi vinaři tvořit více než třetinu.

 

Autor: Praha pije víno

8. Ubytujte se, zaparkujte a odleťte beze stresu do zahraničí

Přemýšlíte, jak se beze stresu a včas dostat na letiště? Jste mimopražští a obáváte se složitých přestupů v pražské MHD? Využijte speciální nabídky hotelu relax park – MODRÁ STODOLA v Horoměřicích. Hotel nabízí ubytování ve čtyřhvězdičkovém pokoji se snídaní, zajištění dopravy na letiště a zpět a také bezplatné parkování osobního automobilu po dobu 7 dní. Tím, že se hotel nachází jen 10 minut autem od Pražského hradu, je možné pobyt spojit s návštěvou nějaké z pamětihodností hlavního města. Romantikům a milovníkům klidu a pohody v přírodě se nabízí některá z procházek do chráněné krajinné oblasti Kozí hřbety, na zámek v Roztokách, na nedalekou zříceninu hradu Okoř a pozůstalost pevnosti na Budči.

Autor: relax park - MODRÁ STODOLA

9. Cyklisté souboje plné adrenalinu

Pojďte se podívat na tradiční závod plný cyklistického souboje. Již 21. ročník ROHOZEC 24hour´s TĚŽKÁ POHODA 2015 se uskuteční 12.-14.6. v srdci Českého ráje. A co na vás zde bude čekat? Víkend plný cyklistiky, soubojů a zábavy začne pátečním koncertem rockové kapely Walker´s, která má ve svém repertoáru zahraniční, české ale i vlastní skladby. Místem konání je v srdci Českého ráje okolí zříceniny hradu Trosky. ROHOZEC 24hour´s TĚŽKÁ POHODA je závěrečným závodem v seriálu ČSSR poháru. Po skončení závodu se bude konat slavnostní vyhlášení celého poháru.

Autor: Rohozec Těžká pohoda 24Hours MTB

10. Kulturní zážitek pro všechny fanoušky drsné hudby!

Judas Priest se v rámci svého aktuálního turné vrátí ještě jednou do České republiky. Pionýři Heavy metalu se u nás představí 25. června v ostravské ČEZ Aréně a o den později pak potěší i fanoušky v Praze. Existuje jen několik heavy metalových kapel, kterým se podařilo dosáhnout toho, čeho Judas Priest během své téměř 40 leté kariéry. A i přes svou popularitu a vliv, které jsou na historickém maximu, Judas Priest znovu berou útokem tuto planetu na svém posledním světovém turné, které nese název „REDEEMER OF SOULS TOUR 2015“! Vstupenky jsou k dostání zde.

Autor: Judas Priest/Live Nation

11. Historické automobily na Concours d´Elegance

Třetí ročník Chateau Loučeň Concours d´Elegance navazuje na úspěšné předešlé dva ročníky, které představily široké veřejnosti historické vozy z českých a zahraničních sbírek. Na letošním ročníku chtějí organizítoři vzdát zvláštní poctu značce Škoda, která v letošním roce oslaví 120 let od svého založení. Návštěvníci uvidí vozy Laurin & Klement, Škoda, Bugatti, Duesenberg, Hispano-Suiza, Voisin, Wikov, Mercedes-Benz, Minerva, Jaguar, Ferrari, Maserati, Tatra, Alfa Romeo, Aston Martin, Horch, Facel Vega, Morgan, Talbot a další. Celkem se této zúčastní akce přes 70 historických skvostů, které budou bojovat o ceny ve čtyřech kategoriích.

Autor: Zámek Loučeň

12. Nechte se ostříhat pro dobrou věc!

Tato dobročinná akce REDKEN STŘIHATON se v České republice a na Slovensku koná vždy na několika místech již od roku 2010. V rámci tohoto „kadeřnického maratonu“ stříhá několik desítek kadeřníků Redken bez nároku na honorář a vystříhanou částku věnuje vybranému projektu nebo sdružení, které v daném roce Redken podporuje. Letos je to v Čechách právě NADAČNÍ FOND PRO PŘEDČASNĚ NAROZENÉ DĚTI A JEJICH RODINY http://www.predcasnenarozenedeti.cz. Zastavte se tedy nechat ostříhat v některém z vybraných salónů i vy.

Autor: Redken