Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Končící ministr Chládek: Šikana zaměstnanců je lež! Babiš na mě útočí přes své noviny

Končící ministr školství Marcel Chládek
Končící ministr školství Marcel Chládek  (Autor: ČTK)
Autor: šim - 
29. května 2015
11:34

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) končí ve funkci poté, co byly zveřejněny stížnosti mnohých zaměstnanců na jeho nevhodné chování vůči nim. Ve čtvrtek je uveřejnil deník MF Dnes. Chládek na svém pátečním brífinku hovořil o účelovém útoku na svou osobu.

Chládek na tiskové konferenci reagoval na výpovědi svých bývalých zaměstnanců a zejména zaměstnankyň, kteří promluvili o nevhodném chování, šikaně a bossingu z jeho strany. „Důvod, o kterém se mluví v médiích, považuji za zástupný problém. Je to bezprecedentní útok a atak na moji osobu,“ řekl v pátek na tiskové konferenci Chládek s tím, že jde o cílený útok ze strany hnutí ANO, s jehož některými členy měl prý dlouhodobé spory, zejména pak s Jiřím Zlatuškou, který je předsedou sněmovního výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Chládek dlouhodobě usiloval o navýšení rozpočtu pro rezort školství o několik miliard. „Nepodlehnu tlakům (ministra financí – pozn. red.) Andreje Babiše, které se stupňují v okamžiku, kdy se navyšuje rozpočet českého školství,“ řekl Chládek.

Že by se nevhodně choval ke svým podřízeným, označil na výmysl. „Je to lež MF Dnes a redaktora Přibila, který je napojený na lidi, kteří tady skončili před rokem. Všechno to jsou snahy Andreje Babiše a jeho stranického tisku,“ řekl Chládek na tiskovce. Netají se s tím, že s některými představiteli koaličního hnutí ANO nemá dobré vztahy a doufá, že po jeho odchodu nebude školství řídit někdo z Babišova hnutí.

dsmann ( 29. května 2015 18:14 )

O okrádání jde nepřímo na základě vnitřní destrukce ekonomiky za účelem ovládnutí výroby a služeb. Kdo se zajímá, ví a chápe. Kdo ne, ten by pochopil leda tak z pětistránkového elaborátu...

ivoadler ( 29. května 2015 17:10 )

Kupování voličů je v liberální demokracii standardem. Jestli si ale chce někdo kupovat voliče, tak ať to dělá za svý prachy a ne za státní. Na vysvětlení mechanismu, jak Babiš okrádá stát, zatím marně čekáme. Vysvětlit by to měl především Kalousek, který si o Babiše otírá hubu, kde může.

abzk ( 29. května 2015 14:41 )

Kdyby se mu jenom třetinu povedlo uskutečnit, kvalita školství by stoupla o 100%. Ale oligarchové, jako Babiš, preferujou školství vychovávající tupou masu, ta se líp ovládá a dá se koupit za koblihu

abzk ( 29. května 2015 14:37 )

Redaktor MF řekne přesně to, co mu Babiš nařídí, ty troubo Stejně jako článek byl na Babišovo zadání. Že teď Babišovi vadí někdo koho nemáš rád a proto ti jeho likvidace nevadí, to neznamená, že příště nesejme tvýho oblíbený politika, když mu bude stát v cestě. Moc médií je velká a Babiš jí dokáže perfekně zneužívat

hejhej ( 29. května 2015 14:14 )

Chládek je ubožák. Redaktor článku MF uvedl, že Babiš o článku nevěděl.Taky proč by měl? On články necenzuruje. O jeho chování se kulantnězm ínil i Chovanec, takže článek jen vygradoval jeho snobské, povýšené chování. Ještě by měl z vlády vypadnout arogantní zmatkař a žvanil Zaorálek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa