Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hrůzné podmínky, ve kterých žili vězni IS: Bojovníci uveřejnili několik fotek z vězení

Autor: zr - 
28. května 2015
23:11

Islámský stát o sobě zas dává vědět. Uveřejnil sérii fotografií ze svého vězení Tadmor. Lidé zde byli drženi v naprosté tmě mezi kamennými zdmi na holé zemi.

Nechvalně proslulá věznice Tadmor v Sýrii straší mnoho lidí. Islámský stát tento strach ještě přiživil: zveřejnil fotografie z těchto míst.

Na fotografiích je vězení prázdné, není to ani týden, co bylo vyklizeno a vězni z něj byli posláni jinam.

Vězení je rozděleno na cely, spíš na malé kamenné buňky bez oken, takže, jakmile jsou zabouchnuty ocelové dveře, ocitne se vězeň v naprosté tmě. Stěny vězení jsou pokryty plísní a celé prostory jsou silně provlhlé. V celách není ani záchod, jen díra do země, která musí vězni stačit.

Toto vězení je proslulé krutým mučením, ale také státem sponzorovaným masakrem lidí, kteří zde byli drženi na počátku 80. let za pokus o atentát na tehdejšího prezidenta islámským Muslimským bratrstvem.

Na fotografiích je vidět, že se podmínky od roku 1980 prakticky nijak nezměnily. Vězení se rozpadá, na první pohled by si člověk myslel, že je opuštěné a nepoužívané už desítky let. Jen těžko se věří, že v něm byly drženy skupiny vězňů ještě minulý týden.

Odhaduje se, že v celách tohoto vězení zemřelo víc než 1000 osob.

tgbb. ( 29. května 2015 06:50 )

Metody komunistických lágrů jsou stále živé.

fotrpjotr ( 29. května 2015 02:05 )

Škola CIA.

dasrwo ( 29. května 2015 02:02 )

„Přicházíme k vám, s boží pomocí přicházíme zabíjet,“ dodává 40letý Chalimov a hrozí i Rusku, které si podle jeho slov Tádžiky zotročilo.

dasrwo ( 29. května 2015 01:55 )

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/370789-vycvicili-ho-americane-i-rusove-ted-velitel-elitni-jedn otky-zbehl-k-islamskemu-statu.html

Zobrazit celou diskusi