Ubytovna funguje načerno bez povolení. Majitel, který čelí více exekucím, však není jediným viníkem této tragédie. Pochybily i úřady.

Teprve roční Lenka zemřela před týdnem na meningokokovou sepsi, zákeřnou infekci. Poté, co reportéři Nového Času začali pátrat po příčinách náhlého úmrtí dítěte, spustila se lavina problémů.

Na povrch vyplulo, že v ubytovně hrůzy otěhotněla dvanáctiletá Malvína. Dívka, která je v šestém měsíci těhotenství, se tak stane nejmladší matkou na Slovensku. Ona sama svůj požehnaný stav potvrdila.

Ano, čekám dítě s 23letým kamarádem, který je v Irsku,“ řekla. Matka nezletilé i budoucí otec dítěte budou čelit trestnímu stíhání. Matka za nenahlášení gravidního stavu dcery, mladík pak za sexuální styk s nezletilou.

Po ubytovně přitom pobíhají potkani, myši, ploštice i jiná havěť. Komunální odpad je neodvezený, elektřina je odebíraná načerno a v tomto děsivém prostředí žijí asi tři desítky malých dětí!

Provoz ubytovny nebyl doposud schválen příslušným orgánem zdravotnictví, nemůže v něm proto probíhat zdravotní dozor s cílem odstranění hygienických nedostatků,“ prohlásila Katarína Nosálová z regionálního úřadu zdravotnictví. Byrokracie, kvůli které obyvatelé ubytovny trpí.

Fotogalerie
4 fotografie