Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kuriózní krádež: Zloději zcizili kostní dřeň!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock)
Autor: ČTK, zrk - 
27. května 2015
20:28

Neznámí zloději ukradli v Německu kufr s kostní dření, kterou zvláštní kurýři vezli rychlíkem z Kolína nad Rýnem pro pacienta ve francouzském Štrasburku. Kuriózní případ měl ale šťastný konec: odcizený kufr totiž úklidová četa našla ve vlaku a ještě použitelná kostní dřeň se dostala v pořádku k příjemci.

Dva speciálně vyškolení kurýři v úterý vyrazili s kufrem vlakem IC z Kolína nad Rýnem. Zvenku to prý vypadalo, že v zavazadle může být něco cenného, třeba elektronika. „Jeho obsah byl opravdu cenný, ale jinak, než si zloději mysleli," řekl mluvčí DKMS Guido Ening. Kurýři neměli zásilku pouštět z očí, na zastávce v Siegburgu se ale zlodějům podařilo vyvolat ve vlaku zmatek, když po podlaze rozházeli bonbony a rozlili vodu. S kufrem pak utekli.

Večer ale zavazadlo našli uklízeči ve vlaku v Emdenu, který je od Siegburgu vzdálen asi 340 kilometrů. Zásilka byla ihned odeslána do Štrasburku, kde se ukázalo, že zloději chladicí systém v kufru neponičili a neznečistili ani transplantát.

Vyšetřovatelé předpokládají, že nešlo o cílenou krádež. „Zloděje obsah kufru nejspíše překvapil, a proto se ho urychleně zase zbavili," uvedla policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi