Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klíčový důkaz v případu Nečesaného: Našli DNA vraha?!

Autor: ljš - 
27. května 2015
12:08

Dva roky seděl v kriminálu a skutečný vrah si přitom zřejmě dál užíval svobody. Soukromým detektivům, které si najala rodina Lukáše Nečesaného, se ale podařilo vypátrat podezřelého a zajistili také jeho DNA. Policie se ale nenamáhala ji s biologickým materiálem z místa činu srovnat.

O podezřelém mladíkovi už Blesk.cz informoval. Jedná se o Vítězslava M., který žije ve Vysokém Veselí nedaleko Hořic. V době brutálního útoku na kadeřnici Ludmilu B. se ale ubytoval v hotelu, jehož zadní vchod sousedí právě s její provozovnou.

Podezření vzbudil tím, že si vždy zaplatil jen jeden nocleh, druhý den další a tento postup několikrát opakoval. Jako by čekal na peníze i příležitost. „Pár dní potom, co přepadli kadeřnici a co se ten člověk platící každý den odstěhoval, za mnou přišel zdejší policista K. Ptal se mě, jestli jsem už vyměnila ložní prádlo v pokoji číslo tři, kde divný platič žil. Řekla jsem, že samozřejmě, a policista odešel s tím, že je to v pořádku,“ řekla zaměstnankyně hotelu.

Zatímco policie nevyvinula žádné úsilí a z hotelu odešla s prázdnou, soukromým detektivům se podařilo získat zakrvácený tampon s Vítězslavovou DNA, který ukázali v úterním pořadu Očima Josefa Klímy. Jak policie, tak soud ji ale odmítly porovnat s biologickými stopami z místa činu. A ty jsou přitom klíčové! Kadeřnice se totiž útočníkovi bránila a za nehty, které se jí během souboje ulomily, byla nalezena cizí DNA, která ovšem nepatří Nečesanému. Stejně jako otisk boty v krvi, který se policii nepodařilo s nikým spojit.

Vítězslav by krom podezřelého chování také mnohem více než Lukáš odpovídal popisu pachatele, který policii dala kadeřnice. Shoduje se výškou 165 až 170 centimetrů, má krátký sestřih a nenosí brýle. Lukáš naproti tomu měří o 20 cm víc, měl delší vlasy a bez brýlí se neobejde. Podezřelý mladík by navíc k činu mohl mít i motiv. Syn kadeřnice Žeňa, který mimochodem zraněnou matku v krvi našel, mu údajně dlužil hodně peněz.

Stop, které k Vítězslavovi vedou, je zkrátka až příliš mnoho. Útočníkem pochopitelně nemusí být on, ale policie zřejmě neudělala dost proto, aby ho jako pachatele vyloučila. Napraví svou chybu teď?

Video Ve vězení byl dva roky bez sexu: Zkoušeli na to něj násilníci? - František Prachař, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

koko61 ( 11. června 2015 11:50 )

no právě, co tam šel dělat, když odešel ze školy dvě minuty před uzavírací dobou a věděl přesně, že má do pěti hodin. Takže to měl promyšlený tak, že po uzavírací době v kadeřnictví již nikdo nebude, tak tam šel určitě za jiným účelem. Však ona jednou pravda vyleze napovrch.

dzambulka007 ( 11. června 2015 11:43 )

Zaujalo mě, jak jeho učitel angličtiny vypověděl, že Nečesaný dvě minuty před pátou odešel, prý se chce nechat ostříhat a baba má jenom do pěti. To si snad ani přiblblá fetka nemůže myslet, že když potká kadeřnici na odchodu, tak ho ještě vezme. Tak co tam šel dělat?

babana ( 3. června 2015 08:53 )

Tak je slavný, mě to nevadí, ale někteří asi mají problém s úspěchem jiných.

babana ( 3. června 2015 08:50 )

Základní věc, tedy testy DNA neudělali a to svědčí nikoliv o jejich "omylu", ale o úmyslu... Přitom rádi v jiných případech tyto testy dělají, i shodu v datab. mohou najít a objasnit třeba díky tomu i jiný případ. A najednou odmítají? Mimochodem, jestli to ten "fracek" nespáchal, tak ať "vyvázne", nebo raději ať ho zavřou za to, co neudělal??

pyskotka ( 27. května 2015 19:50 )

Zrovna od tebe to sedne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání