Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smutné příběhy dětí bezdomovců: Kvůli rodičům vyrůstaly na ulici

Autor: dce - 
27. května 2015
05:20

Smutné případy bezdomovců, jako by už byly na denním pořádku, ale v poslední době se mezi nimi začaly objevovat i úplně malé děti. Za uplynulé dva roky to byla hned tři neviňátka, která byla nucena nějakou dobu vyrůstat na ulici.

Andílek z Václaváku

V roce 2013 nahlásili bezdomovci na policii osiřelou dívenku jménem Rozárka (tehdy 2). Ukázalo se, že jim ji do péče svěřil její otec – feťák –, který se o ni měl starat, když její matka nastupovala do vězení. Rodinka k pohledání.

O děvčátko se nikdo policistům nepřihlásil, putovala tedy do kojeneckého ústavu Thomayerovy nemocnice. Až v neděli pozdě večer se na policii přihlásil Rozárčin dědeček. Celá věc nakonec skončila šťastně – děvčátko dostala do pěstounské péče sestra jejího otce, která se o ni vzorně stará.

Vlčí dítě z Pardubic

Případ, který se odehrál před měsícem, šokoval Česko. Malou Michalku (4) vodili rodiče do parku, kde popíjeli spolu s bezdomovci. Dívenka s nimi měla i přespávat v lesíku. Policisté udělili rodičům již jedno upozornění už dřív. Děvčátko žilo v nevyhovujících podmínkách a toulalo se s rodiči a bandou bezdomovců po lesích v okolí Pardubic.

Nebylo to ale nic platné, a tak Michalka putovala do Klokánku. Rodiče se jí nechtějí vzdát, přestože jednu jejich dceru už mají pěstouni. Na schůzku, kterou měli domluvenou v Klokánku s dítětem, přišli dokonce opilí!

Smutný příběh chudé rodiny

V pondělí nalezli policisté v Parku v Praze spícího bezdomovce, který u sebe měl i malého chlapce (6). Dítě jim prozradilo, že spali venku už tři noci. Otec se bránil, že nemá na ubytovnu.

Příběh této rodiny je velmi smutný – otec pracuje přes den, matka po nocích vybaluje zboží v obchodech. V péči o dítě se střídali. Přestože měli finanční příjem, nezbyly jim ani peníze na ubytovnu, a tak je vyhodili. S teprve šestiletým synem přespávali v parku, protože jim nic jiného nezbývalo. Chlapec byl předán sociálce, případ dál řeší policie.

nicka ( 27. května 2015 22:04 )

Plně souhlasím. V 1968 se nechal vyhodit, protože věděl, že se tam v 2012 vrátí. To je logika. Prášečky už proběhly, nebo byly zatím jen střiky?

lunatic ( 27. května 2015 09:38 )

Článek jsem nečetl - jsou to zřejmě smutné příběhy,nadpis mi stačí k pochopení obsahu.Ano-děti si nemohou svobodně vybrat ty,kterým se narodí-co však bezpochyby později mohou je to,že si dejme tomu vezmou odstrašující příklad ze života svých rodičů a mobilizuje je to k tomu,aby si svůj další život usnadnili - tím,že budou pozorovat dění kolem sebe-vyvozovat důsledky,naučí se plánovat a přemýšlet jak s vynaložením co nejmenšího úsilí vydělají co nejvíce peněz,protože ty jim pak poskytnou onu kýženou svobodu;svobodu mají samozřejmě i ti bezdomovci - tam se však jedná o svobodu v nouzi,existuje však i svoboda v blahobytu - tu mám na mysli .No-a pak se i oni sami,již rozhodnou,po zralé úvaze,komu z obou rodičů event.podají pomocnou ruku a před kým z nich zabouchnou své,pancéřované dveře-aby tak vyjádřili své poděkování

lunatic ( 27. května 2015 09:30 )

Kdo zplodil bezdomovce? Odpověď je VELMI jednoduchá - stali se jimi zcela svobodně a sami-svým jednoduchým a nezodpovědným způsobem uvažování,kdy se jejich IQ a schopnosti rovnají přibližně těm Vašim ;neumí plánovat a rozvažovat co ještě mohou a co již nikoliv-všechno je buď černé,anebo bílé a chtějí mít to,na co si nedokážou svými schopnostmi vydělat...

moiaza ( 27. května 2015 09:17 )

Kdo zplodil bezdomovce? Za "totality" jsm slovo bezdomovec vůbec neznal. Teď je jich jako máku. Vím že to pravičákům nebude po chuti, ale byl to předvším pravdoláskař Havel a jeho družina, co zplodili bezdomovce. Nechali rozkrást podniky, továrny, družstva a den ze dne se ocitly stovky a tisíce lidí bez práce. Pak se už jen vše stupňovalo a řady bezdomovců narůstaly geometrickou řadou. Modrá svoloč ať se potáhá za nos. Jen slepý a hloupý to tak nevidí.

jana999 ( 27. května 2015 09:12 )

rudý zázrak na hradě? ten byl z KSČ v 68 vyhozen, a ty trubko takový to měli horší než nestraníci, za to Kalousek a veliký antikomunista štětina tam byli až do sametovky, pak jen přehodili plášt a kradli dál, a koukám, že na takový jednoduchý jako jsi ty to funguje

Zobrazit celou diskusi