Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda knihovnice Hanky (†28): S nožem na krku musela volat do TV! Pak ji vrah bodl do zad

Autor: shp - 
25. května 2015
17:58

To je on, to je ta zrůda! Vrah v Horní Bříze přepadl knihovnu, chytil její zaměstnankyni Hanku B. (†27) a ke krku jí přiložil kudlu. Poté vystrašenou knihovnici donutil zavolat do televize. Když mladá žena jeho požadavek splnila, zničehonic ji bodl do zad a pláchl! Rána to byla bohužel smrtelná…

Vrah nakráčel do knihovny v Horní Bříze kolem poledne. Napadl knihovnici, které pohrozil smrtí, pokud nezavolá do TV Nova.

Rozklepaná žena tak učinila. Dovolala se plzeňské reportérce, které vylíčila, že ji muž drží s nožem pod krkem a chce mluvit naživo s reportéry. Zaměstnankyně televize po děsivém telefonátu ihned zalarmovala policii.

Jenže ta na místo nedojela včas, aby ženu mohla zachránit. Útočník, který podle informací televize často knihovnu navštěvoval kvůli přístupu na internet, ji bodl do zad a pláchl.

Sanitka byla na místě do osmi minut, ale zdravotníci Haně už nedokázali pomoci. „Žena zraněním na místě podlehla,“ řekl mluvčí krajské záchranky Michal Kobela.

Následně se rozjelo policejní pátrání, které dosud v Horní Bříze nemělo obdoby. Desítky po zuby ozbrojených policistů pátraly v okolí, než se jim podařilo vraha zadržet.

„Zhruba po půlhodině jsme dopadli pravděpodobného pachatele,“ řekl policejní mluvčí Jan Koželuh. Hanku vrah znal podle všeho od vidění.

Je však možné i pravděpodobné, že pouze z knihovny. Po příchodu do knihovny ji naléhavě žádal, aby mu našla kontakt na plzeňskou redakci Novy. Ona se s ním začala hádat, což se jí stalo osudným…

mustafaibrahim. ( 25. května 2015 23:45 )

Trest smrti už není populární. Magorům je jedno, jestli je oddělají, většinou to chtějí udělat stejně sami. Trest smrti je přežitek a zůstává nepochopitelně v demokratické Americe, v Evropě už není nikde, jenom v Bělorusku, takže smůla

tigrusenko ( 25. května 2015 19:23 )

Stává se tady z toho pos.raná Amerika - pravda a láska vítězí

govana ( 25. května 2015 18:58 )

 je mi divné že televize tuto tragedii neříká mezi prvními zprávami....

jarypadlo ( 25. května 2015 18:49 )

Nedal bych mu trest smrti,dal bych mu na aspoň 20 let denně tvrdě makat a vydělávat na pozůstalé,12 hodin a ani o minutu míň.Sobota,neděle,pátek,svátek a bez možnosti návštěv,bez možnosti opustit celu a pracoviště i ze zdravotních důvodů.Aspoň by věděli ostatní co je hodnota cizího života.

Digitt ( 25. května 2015 18:27 )

Doufám že ty ***i z něj zase neudělají magora a místo trestu bude odpočívat ve cvokárně...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání