Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Matka kojí šestiletou dceru a říká: Je to naprosto normální!

Autor: shp - 
25. května 2015
13:30

Kojení je zdravé, protože děti mateřské mléko potřebují k správnému růstu a životosprávě. Nic se ale nemá přehánět. Australská matka Maha Al Musa (52) stále kojí svou dceru, a to i když je jí už šest let.

Žena vyvolala svých jednáním velké pozdvižení a debatu, zda je vhodné v takovém věku dítě ještě kojit. „Kojím svou dceru, které je už přes šest let, protože je to normální,“ říká Maha Al Musa.

Svou dceru kojí na veřejnosti, klidně i v parku. „Kdykoliv si řekne, tak ji nakojím,“ pokračuje matka a dodává: „Neděláme z toho velkou věc, je to přirozené!“

Šestiletá Aminah si to pochvaluje. Někdy chutná jako bonbony, někdy jako jiné věci. Mám to ráda,“ říká holčička.

Podle matky je naprosto běžné, když se kojí děti až do věku osmi let. Dítě by si podle Mahy mělo samo říci, kdy s ním přestat. Odborníci však svéráznému názoru matky oponují.

Myslím, že to není normální. Jedná se o patologický jev. S kojením by se mělo dle mého názoru přestat do dvou let,“ řekla Blesk.cz pediatrička MUDr. Edita Formánková.

jarypadlo ( 25. května 2015 19:05 )

Jana95-souhlasím,mléko matky dává nejvíc živin a podporuje veškerý vývin imunity a růstu a není na tom vůbec nic závadného kromě názorů kazatelů morálky. . Pepen-nevím proč k tomu dodáváš homosex,to sem přece nijak nepatří.

sores ( 25. května 2015 17:58 )

Ve školním věku dítěte je to nechutné a odpornéééé!Fuj!!! Normální je to u batolat max.do 3 let. Lidstvo rádo dělá hnusárny.

naidka ( 25. května 2015 17:32 )

Paseš?

vosavopruz ( 25. května 2015 17:15 )

kozy

w.mojko ( 25. května 2015 17:10 )

MUDr. Edita Formánková, nemáte pravdu. Dcéra tiež ešte kojí, vnučka má 4 roky...Nie pravidelne, ale vždy večer. Má mlieko- a čo je zdravšie a lepšie pre dieťa, ako materské mlieko? A pretože vnučka mala pred dvoma rokmi veľké problémy pri podávaní kravského mlieka, pokračuje v kojení. Alergie skončili a všetci sú spokojní...

Zobrazit celou diskusi