Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krkavčí matka ze Slovenska tajila narození syna, kterého se vzdala: Porod zamlčela i rodičům!

Autor: zr - 
23. května 2015
18:13

Slovenka Bibiana Stránská (25) otěhotněla ve Velké Británii, dítě však nechtěla. Když porodila, tak o narození krásného chlapečka nikomu neřekla. Poté se ho vzdala a sociální pracovnice ho odvezly na Slovensko. Rodiče krkavčí matky se dozvěděli až z médií, že se jedná o jejich vnoučka. Ten je nyní v péči pěstounské rodiny a čeká na někoho, kdo se ho ujme. Jediný, komu se Bibiana svěřila, je nejspíš její sestra.

Benjamin se tak dostal do péče sociální služby, která podle nových regulí musí informovat stát, ze kterého miminko pochází, a kontaktovat jeho sociální pracovníky, kteří se o dítě následně postarají.

Tak se Benjamin dostal z Británie zpět na Slovensko. Jeho matka Bibiana odjela do Británie už před několika lety, slibovala si od toho lepší život a nikdy nekončící party. Pracovala tu jako servírka. Když otěhotněla, rozhodla se, že dítě nechce, a britskou sociální pracovnici o tom informovala ještě před porodem.

O tom, že čeká dítě, však nedala domů vědět. Její rodiče četli v novinách, co se děje, ale vůbec netušili, že by se jich to mohlo týkat. „Já že jsem babička?“ ptala se matka Bibiany. „Já o ničem nevím! Co se stalo?“ řekla pro Čas.sk.

Právě to, co se stalo, zajímá teď každého. Proč Bibiana chlapečka nechtěla a kde vlastně teď zrovna je? Britská sociální služba potvrdila, že se žena na jejich území už nenachází. Jeden ze sousedů Stránských tvrdí, že se Bibiana vrátila domů před pěti nebo šesti měsíci (Benjaminovi je skoro 6 měsíců) a bydlí u svých rodičů.

Zdá se, že jediný, kdo o celé záležitosti věděl, je sestra Bibiany. Ta se, jak nejlépe umí, vyhýbá novinářům, a dokonce si zrušila účty na sociálních sítích a vzala si v práci dovolenou.

Celý případ je velice zvláštní, rodina Stránských nijak finančně nestrádá a o dítě by se dovedla postarat. „Je to slušná rodina. Rodiče jsou stále spolu a oba dva pracují,“ tvrdí sousedi. „Jejich druhá dcera žije nedaleko od nich se svým přítelem a sama má čtyřletého syna.“

Právě proto, že ho Bibiana nechtěla, prošel Benjamin už řadou ústavů. Napřed se o něj starala britská sociální služba. V péči jejích pracovnic odletěl na Slovensko, kde byl na letišti předán slovenským pracovnicím.

Ty ho umístily v dětském domově v Novém Meste nad Váhom, kde z něj měli všichni velkou radost, jelikož malý Benjamin je bezproblémové a stále usměvavé miminko, které si musí každý zamilovat. I to je jeden z důvodů, proč nikdo nechápe, jak se ho mohla Bibiana vzdát.

V dětském domově ale Benjamin také dlouho nevydržel. Putoval podle Daily Mailu k pěstounské rodině v Bánovci nad Bebravou, která by se o něj měla starat snad až do doby, kdy mu bude nalezena vhodná adoptivní rodina, která se ho ujme.

Otázkou zůstává, jak se k incidentu postaví rodina Bibiany a Bibiana sama. Benjamin totiž bydlí ve stejném městě jako rodina Stránských, a proto není vyloučeno, že by se mohli setkat.

Také je možné, že se rodiče pokusí Bibianu přesvědčit, aby své tvrzení, že o chlapce nestojí, vzala zpět a pokusila se jej získat do své péče. 

vladka.65 ( 24. května 2015 09:11 )

ve 25 letech už by měla mít rozum a určitě by se našlo lepší řešení než klučinu odložit v cizině a sama se vrátit domů,ale do hlavy holce nikdo nevidí,takže jen ona ví,proč se nesvěřila rodičům a udělala to,co udělala... a pokud o něm opravdu rodina nevěděla ,tak třeba to vše nakonec dopadne jinak než to teď vypadá....tak jako tak,hlavně ať je klučina už konečně někde u milujících lidí.

zauber ( 24. května 2015 06:32 )

Jsou věci které se prostě nedělají a na které člověk nemá a neměl by mít žádné právo. Není normální někoho jen tak zabít. Není normální někoho okrást. Není normální krást. A už vůbec není normální odhodit dítě a navíc dokonce vlastní! Svět nemůže být normální, pokud se něco takového omlouvá a toleruje.

adelaaaa ( 24. května 2015 03:35 )

Přesně tak. Je už mnoho dětí v babyboxech a nikdo se tím nezabývá, protože nemají data matek. Ale jakmile něco o matce ví, hned se to roznese, rozmaže. Divím se, že nikde není zmínka o otci, asi to bude taky pěkný dáreček.

pgga ( 24. května 2015 03:01 )

CR tak jako Slovensko je Vychod..na Zapad mate HODNE let..

pgga ( 23. května 2015 23:43 )

Blesk CZ to vydal ne? Blesk CZ..

Zobrazit celou diskusi