Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dětská krev na kolejích: Vlak se na přejezdu srazil s autem, vláčel ho 150 metrů

Vlak vláčel auto po srážce na přejezdu 150 metrů.
 (Autor: EPA)
Autor: ČTK, zrk - 
22. května 2015
21:30

Náraz, skřípání plechu a krev na kolejích... Srážka vlaku s osobním automobilem na železničním přejezdu v dolnorakouské obci Purgstall an der Erlauf si vyžádala pět mrtvých, z toho tři oběti byly děti. Další tři děti jsou vážně zraněny.

Vlak se podle informací APA a serveru Krone.at střetl v obci asi 120 kilometrů západně od Vídně s víceúčelovým osobním vozem (MPV) na železničním přejezdu bez závor kolem 19:00 SELČ. Ve vlaku bylo v době srážky sedm lidí a stejný počet jich byl také v automobilu.

Příčina neštěstí zatím není známá, stejně jako stav těžce raněných. Ti byli převezeni do nemocnic v Linci a Sankt Pöltenu.

Podle serveru Kurier.at na místě zasahovalo mnoho záchranářů včetně 40 hasičů se dvěma vozy. Nasazeny byly kromě několika sanitek také tři vrtulníky. „Máme tu vše, co je možné zmobilizovat,“ řekl policejní mluvčí Johann Baumschlager.

Podle serveru Kurier.at byl automobil vlečen 150 metrů. Lidé ve voze byli sevřeni mezi plechy a bylo nutné je vyprostit.

Podle místních záchranářů jela v automobilu zjevně místní rodina. Policie ale totožnost obětí zatím nemá potvrzenou. Pro obec je to strašná katastrofa“, uvedl starosta Purgstallu Christoph Trampler.

sores ( 23. května 2015 10:09 )

starypes: to se krutě mýlíš! Dle statistiky je dokázáno že ženy mají oproti mužům nesrovnatelně méně nehod!!! Jedině proto, že se bojí, kdežto mužský riskují!

zarazenyprd ( 23. května 2015 07:13 )

Pět mrtvých a tři těžce zranění, celkem sedm.

lunatic ( 22. května 2015 21:45 )

Vlak je v dost beznadějné situaci -vypadá to na doživotí -samozřejmě,rozhodnou až argumenty schopného obhájce

Zobrazit celou diskusi