Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš: Kalousek byl opilý už v poledne, dával bych mu alkoholtester

Autor: simao - 
21. května 2015
14:11

Miroslav Kalousek šije do Andreje Babiše kvůli biopalivům, opozice chce kvůli nim hlasovat dokonce o důvěře vládě. Šéf ANO se rozhodl vrátit Kalouskovi úder. Exministr podle něj byl opilý již ve 12 hodin. Podpořil tak slova ministra zemědělství Jurečky, jenže Kalousek se brání: Byl jsem celý den před kamerami!

Kalouskovo upozorňování na problém podpory biopaliv přerůstá ve frašku. Místo politiky se řeší alkohol. Rozpoutal to ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), který na Twitteru napsal: "Opilý Kalousek dnes ve Sněmovně perlí. Odmítám, aby pod vlivem alkoholu dělal zpravodaje jakéhokoliv zákona. Táhne to z něj fakt fest."

Andrej Babiš dnes na Jurečku navázal. "Považuji za skandální, že opilý poslanec Kalousek, protože on byl opilý už ve 12 hodin, kdy jsem vedle něho seděl, pokračuje ve svých lžích," uvedl dnes Babiš.

Kalousek se stal terčem Babišovy zloby kvůli tomu, co tvrdí o biopalivech. Podle exministra financí přihraje prodloužená státní podpora biopaliv miliardy především společnosti Agrofert. Babiš to odmítá. Výrobce podle něj nedostává žádnou dotaci, na rozdíl od přepravce. "Opilý Kalousek opakovaně lhal, urážel nás a já si myslím, že by bylo dobrý, abysme ve Sněmovně zavedli způsob, že předtím než poslanec Kalousek bude mluvit, že mu dáme fouknout, že bude foukat do alkoholtesteru," navrhl Babiš. "Já nevím, kam on chodí pít," dodal Babiš.

Babiš: Ať mi klidně dají pokutu

"Byl opilý a všichni to viděli, on je opilý permanentně, Nechť mi daj pokutu, já s tím problém nemám," reagoval Babiš na dotaz, zda se nebojí za svá rázná tvrzení pokuty. Kalouska dále označil za "symbol korupce". "Na rozdíl od Kalouska nelžu, nekradu a dělám pro lidi," odpovídal dál na dotazy novinářů Babiš.

Šéfa poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka zarazil návrh na vyslovení nedůvěry vládě "ze strany bývalé korupční vlády ODS a TOP 09", jejíž neformálním premiérem byl podle něj právě Kalousek. "My už jsme si postupně zvykli na kontinuální lež pana Kalouska a možná bude lépe to neposlouchat," dodal Faltýnek, stojící vedle Babiše. A uvedl: "Opozice snad nemá žádné téma, jejich jediné téma je Babiš. Kdyby nebyl Babiš, nemají žádné konkrétní téma."

Na tvrdé útoky ze strany čelních představitelů ANO i ministra zemědělství Jurečky reagoval Miroslav Kalousek ve vysílání České televize v klidu. "Byl jsem včera celý den online před kamerami, v 18:07 jsem mluvil do Radiožurnálu, večer na ČT24 jsem diskutoval v Událostech, komentářích," upozorňoval Kalousek. "Tam, kde chybějí argumenty, nastupují sprosté pomluvy," vzkázal Babišovi. A na dotaz, zda bude osočení řešit u soudu, Kalousek dodal: "Pánové lžou tak často, že já se odkážu jenom na ty videozáznamy jak z poslanecké sněmovny, tak večer z vaší televize, tak z rozhlasu." Sám přitom v minulosti vtipkoval třeba o opilectví prezidenta Miloše Zemana. Česká politika se zkrátka točí momentálně kolem flašky.

Video Kalousek vtipkuje o opilectví prezidenta! - ČT, pořad 168 hodin
Video se připravuje ...

zarazenyprd ( 24. května 2015 23:19 )

Mě nezajímá, kolik toho vychlastal nějaký Kalousek, mě vadí ty lány babišovy řepky všude kolem a pyl z ní, který zassere úlně všechno.

cipisek134 ( 21. května 2015 19:05 )

Pan Babiš je krapet naivní. Lihoslavu Kraďouskovi nemůžou dát alkoholtester, protože by ho tím přívalem promilí strhnul. Jen tak mimochodem, víte kdy má Kalousek jen dvě promile? Když se dva dny netkne chlastu.

moiaza ( 21. května 2015 19:01 )

Mít tak Tvé starosti.

cipisek134 ( 21. května 2015 19:00 )

Přesně moje slova. Konečně je tam někdo kdo se toho šmejda vožralýho nebojí. Jen tak dál, pane Babiš.

moiaza ( 21. května 2015 18:59 )

Myslím si, že navzájem si nemají co vyčítat. Jeden hlupák a alkoholik, druhý trafikant, třetí tunelář a zloděj. Další taktéž s inteligenci houpacího koně. A budou si vyčítat, kdo je horší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa