Mnoho z vás už o Livignu slyšela zejména jako o hojně navštěvovaném horském středisku. Proč se zrovna toto město stalo tak oblíbené? Důvodů může být hned několik: více než stovka kilometrů pravidelně upravovaných tratí všech náročností, nezvykle široké sjezdovky, komfortní sedačkové lanovky, časté slunečné počasí, dostatek sněhu a v neposlední řadě také skibusy zdarma. Navíc jako o jediné italské středisko nabízí heliskiing a heliboarding.

Autor: Italieonline.eu

Alpský dovolenkový hit

Omrzelo vás věčné polehávání u moře a raději byste dali přednost aktivní dovolené? Právě Livigno je na konci léta ideálním místem pro sportovní dovolenou. A díky bezcelní zóně se tu dobře nakupuje nejen luxusní oblečení, ale také pohonné hmoty a alkohol. Pokud se rozhodnete pro návštěvu Livigna, nezapomeňte navštívit místní sýrárny, kde budete moci vidět ruční výrobu klasických italských sýrů. Právě v létě tu vzkvétá turistika spojená s gurmánskými zážitky.

V létě máte možnost využít lanovek, které vás vyvezou až do výšky necelých 3 000 metrů, odkud se můžete vydat po různých cestách zpět do údolí, které jsou rozdělené na mírné, středně obtížné a obtížné. A je pouze na vás, zda se rozhodnete pro pěší sešlap či adrenalinový sjezd na horském kole. A až vás unaví procházky a cykloprojížďky, můžete si odpočinout například ve wellness centrech, ve vyhlášených termálních lázních nebo při nakupování. Díky bezcelní zóně je Livigno přímo rájem všech „shopaholiků“. Příjemný den pak můžete zakončit dobrou večeří.

Autor: Profimedia.cz

Horské prostředí prospívá každému

Nově v tomto italském údolí naleznete i golfové tréninkové centrum. Pro vášnivé fanoušky rybaření je zde připraveno rybaření v horských jezerech, horolezci zase mohou vybírat až z několika desítek lezeckých stěn. Nezapomenutelná pak bude i vyjížďka na koních, jejíž trase se line přes dva národní parky.

Díky různým nadmořským výškám nabízí Livigno a jeho okolí dokonalou rozmanitost a umožňuje zkoumat mnoho druhů vzácných živočichů a rostlin. Kochat se můžete vyhlídkou na alpské vrcholy, ledovce, jezera, divoké lesy a nezkrotné horské potoky.

I když je Livigno stále spojováno především se zimními sporty, vyžití zde naleznete i v teplých měsících. A když vás v létě přepadne chuť na lyže, není nic snazšího, než se vydat do největší evropský ledovec Passo Stelvio, který je vzdálen pouze jednu hodinu jízdy autem.