Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

KOMENTÁŘ: David Rath nás má rád. Takže nám dopřeje totální peklo

David Rath odešel od svých právníků a dostal přiděleného zástupce. Co na tahle škatulata říká Petr Holec?
David Rath odešel od svých právníků a dostal přiděleného zástupce. Co na tahle škatulata říká Petr Holec?  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
20. května 2015
05:15

Jedno nelze bývalému ministru zdravotnictví a hejtmanovi Davidu Rathovi, jenž kvůli moci účelově procházel politickými stranami stejně, jako teď blafuje u soudu, upřít: pokaždé, když už naivně věříme, že jím režírovaná obstrukční fraška vyčerpala poslední trik, takže se budeme moct vrátit k běžným TV seriálům, překvapí nás Rath dalším trikem: nově teď výměnou advokátů.

Rath vypověděl plnou moc dvěma svým advokátům a údajně si najal Michala Pacovského, strýce soudce Roberta Pacovského, jenž s ním vede hlavní líčení. Ten ho však nikdy obhajovat nezačal, mimochodem i proto, že je v cizině, což podle něj Rath dobře ví. „Převzal moji obhajobu s tím, že má dlouhodobý plán, jak to strategicky vést jinak než moji obhájci. Jsem tím skutečně šokován, zvláště v situaci, kdy je to blízký příbuzný pana předsedy senátu,“ řekl naoko šokovaný Rath poté, co přišel k soudu bez Michala Pacovského, takže mu soudce musel přidělit advokáta ex offo.

Strategicky vést jinak? Aspoň že Rath neztrácí smysl pro humor, zatímco mu píská v uších a ztrácí vědomí (což ho najednou nápadně přešlo). Strategii i taktiku má totiž od začátku úplně stejnou: použít všechny možné triky, které mu umožní zákony, nikdy nebýt odsouzen a vrátit se tak do vězení, kde ho tolik přestal bavit život. Upřímně ho chápu: přestěhovat se z několika větších domů plných různých žen na menší vězeňskou celu plnou mužů patří mezi horší sny.

Podle právníků slouží i poslední Rathova finta s výměnou advokátů (podle některých ji lze opakovat donekonečna) jen k tomu, aby vrátil soud na začátek a současně získal čas k převodu svého majetku, protože státní zástupce navrhuje jeho konfiskaci. A všimněte si ještě jedné věci: kvůli údajné podjatosti Rath před časem neúspěšně zkoušel vyměnit soudce Pacovského, po údajné advokátské zradě jeho strýce ale nyní mluví rovnou o příbuzných. Rath fakt není žádná „čudla“, jak o sobě ve slabších chvílích říká! Jen se obávám, že jestli to takhle půjde dál, začne ze soudu s ním pískat v uších i nám, v podstatě nevinným. Takhle nějak totiž vypadá peklo.

zarazenyprd ( 20. května 2015 12:49 )

Vypadá to, že ano.

milan1959 ( 20. května 2015 11:22 )

Naprostý souhlas s článkem. K tomu není co dodat! Snad jenom dotaz: ten Ráth to je co? To neznám.

majojo ( 20. května 2015 11:19 )

Dobrá, ale proč JENOM tomuhle? Do basy by se zasloužili vydat všichni tihle přizdisráči - a nejen na exkurzi.

majojo ( 20. května 2015 11:16 )

Které samozřejmě akceptovala Policie ČR a státní zástupce Legerský. Souudí ho podle připomínek Blesku, že?

auslak ( 20. května 2015 10:32 )

koleno zázračně přestalo bolet , ale arogance mu pořád zůstává , má ji zažranou pod kůží

Zobrazit celou diskusi