Zdeňka Pohlreich přijala rakovinu statečně a dělala vše možné, aby se nádoru zbavila. Podstoupila několik léčebných procedur a chemoterapií. „Choroba je na dobré cestě, nádor zmizel. Teď mě trápí jenom ty oči. Strašně se mi zhoršil zrak. Prý to může být těmi chemoškami. No anebo už mám na to taky věk,“ svěřila se manželka Pohlreicha během křtu jeho nové knihy Grilování.

Video
Video se připravuje ...

Zdeňka Pohlreich o rakovině: Přijdu o prso! A proč myslela na smrt dětí? Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

I proto dorazila s novými dioptrickými brýlemi s kulatými obroučkami, které připomínaly brýle kouzelníka Harryho Pottera. „Pan doktor mi řekl, že to skutečně může být těmi chemoškami a potom se to zase zlepší a vrátí do původního stavu. Je to snad dočasné. Jsem tři týdny po poslední chemošce, takže očekávám zlepšení,“ přiznala Zdeňka, kterou nyní ještě čeká operace.

Mám mít 17. června operaci prsu a zatím nevím, co to bude obnášet, takže jsme ani neplánovali žádnou dovolenou. Ale říkali jsme si, že kluky vezmeme k moři v říjnu,“ prozradila v knihkupectví rodinné plány.

Podle brněnského onkologa profesora MUDr. Jiřího Vorlíčka má chemoterapie mnoho vedlejších nežádoucích účinků. Záleží to na druhu a dávce podané chemoterapie a na reakci organismu nemocného. „U nemocných po chemoterapii se může objevit i zhoršení zraku. Pacient je často chudokrevný a to oční obtíže někdy spustí. Doporučuji proto vyšetření u očního lékaře,“ radí onkolog.

Video
Video se připravuje ...

Zdeňka Pohlreich: Promluvila o lásce s 16letým klukem! Byl to syn mé kamarádky! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

 

Fotogalerie
8 fotografií