„On to chce mít asi opravdu všechno podle svého a já ho vůbec nestíhám, jak co chce mít,“ je rozpačitá Pavla hned po prvním dni, kdy měla rodina společně pracovat na zahradě. „Má rád, když mají věci svoje místo, když je kytka na stole, ubrus na svém místě,“ komentuje mladá maminka chování nového muže, jehož pravidla se musí striktně dodržovat.

Tatínek Pavel je totiž hrozný pedant a novou ženu nechce nechat dělat nic z domácích prací. Veškerý úklid zvládá sám s občasnou pomocí dcer. Pavla jen postává a valí oči. Nakonec ho přemluví, aby mohla alespoň vyluxovat. On ji ovšem peskuje: „Luxuješ koberec, takže si ho musíš opticky rozdělit na nějaké čtverce. Vyluxuješ jeden čtverec, pak druhý... A ne že to šmrdláš chvíli takhle a pak jinak, to prostě nejde!“ Vše samozřejmě končí tak, že Pavla vysavač předá jemu...

Problémem je ale i utírání nádobí, zametání nebo věšení prádla! „Tys dávala včera na prádlo barevné kolíčky a to nejde! Musí být na jedné věci kolíčky jedné barvy!“ zlobí se už hlava rodiny. Časem má proto Pavla všechny domácí práce zakázané!

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Miluje Pavel sporák víc než svoji ženu? TV Nova

Psycholožka: Trpí obsedantní poruchou!

„Když člověk není schopný ovládat chuť po pořádku a dostane se kvůli tomu do stresu či vytvoří vypjatou situaci, zjevně trpí obsedantně-kompulzivní poruchou,“ řekla psycholožka Eliška Bachová. Mezi nejčastější projevy patří potřeba čistoty, která vzniká strachem ze špíny a infekce.

Markéta a Pavel z Vilémova

Manželé Markéta (38) a Pavel (43) do malého rodinného domku na vesnici přesídlili z centra Prahy. Mají spolu dvě dcery ‒ Adélu (17) a Sáru (12). Markéta ve volných chvílích vykládá karty a zajímá se o léčivou sílu bylin. Její muž dělá v plynárenství a ve volnu je rád na zahradě. Středem jeho světa ale je pořádek a úklid, který vykonává ponejvíc sám.

Pavla a Pavel z Hrádku u Rokycan

Ve starším rodinném domku bydlí Pavla (27) s manželem Pavlem (28) a synem Matyášem (5). Maminka pracuje jako osobní asistentka v centru pro osoby zdravotně postižené, její manžel se živí klempířinou. Chaotická Pavla hodně času tráví se svými přáteli, protože její muž chodí pozdě domů a nemá na rodinu čas. Každý si tak žije vlastní život.

Fotogalerie
7 fotografií