Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka Jakoubka, kterého zabily dřevěné hranoly: Byla jsem jen metr od něj

Autor: simao, Čas.sk - 
13. května 2015
06:58

Chodil do školky, jako běžný chlapeček v jeho věku si rád hrál s autíčky, až mrazivé je však nyní jeho foto s kolečkem. Jakub (†3) zemřel po nehodě v obchodu, kde prodávají mj. stavební pomůcky i materiál. Spadly na něj dřevěné hranoly. Jeho maminka v tu chvíli stála jen kousek vedle něj. A držela za ruku jeho pětiletou sestřičku...

Zřítily se na něj dřevěné hranoly, které se uvolnily z regálu. Zrovna ve chvíli, kdy uličkou procházel Jakoubek. Tříletý chlapeček utrpěl těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl. V obchodě byl se svou mámou Erikou a pětiletou sestřičkou Paulínkou. V Baumaxu ve slovenské Žilině se stavili jen pro kytku. A paní Erika toho navždy bude litovat.

„Dívali jsme se na květiny. Jakoubek nic nedělal, jen šel a v ručičkách držel hračky, postavičky Transformers. Šel okolo regálu, ale ničeho se nechytal. Byla jsem od něj asi metr a držela jsem za ruku dceru. Jakoubek se na nás otočil, zadíval se na mě a v ten moment se to stalo. Sesypaly se na něho z třetího regálu hranoly,“ popsala děsivé chvíle paní Erika Novému Času.

Slovenská policie případ vyšetřuje, zkoumá i kamerové záznamy z obchodu. „Jménem společnosti jsme vyjádřili rodině chlapce lítost a soustrast. Poskytujeme momentálně policii maximální součinnost, aby se toto neštěstí vyšetřilo,“ řekl Blesk.cz mluvčí Baumaxu pro Česko i Slovensko Miroslav Chmelár. 

Jde o obrovskou tragédii a není zatím jasné, kdo v tomto případě pochybil. Jak Chmelár upozornil, v obchodě se dodržují přísné standardy, zaměstnanci mají certifikáty na práci se zbožím. „Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání ve věci trestného činu usmrcení. O tragickém činu jsme vyrozuměli i inspektorát práce,“ řekla Novému času policejní mluvčí Jana Balogová.

dfghjk ( 11. června 2015 11:24 )

možná jsi už slyšel, že i u letadla se něco povolilo, nebo prasklo a to pak spadlo, myslíš, že na regály jsou kladeny ještě vyšší nároky než na letadla?

dfghjk ( 11. června 2015 10:52 )

... a taky by měli zkoumat, čí je to vina, že dřevo opakovaně zmoklo a uschlo, pak se seschlo a spadlo.

dfghjk ( 11. června 2015 10:48 )

Všem co tu navrhují zákaz vstupu dětem: nezapomeňte na zákon o diskriminaci, který jako jednu variantu stanoví i diskriminaci z důvodu věku osoby.

ultor2 ( 14. května 2015 11:24 )

 Zaráží mě některé vysoce inteligentní názory, pracuji v jedné nadnárodní formě jako retrakář (vysokozdvyžný vozík) a když dávám něco do výšky cca 25 m nikdo nesmí vstoupit bliž jak 40 k vozíku. Byl jsem kolikrát světkem, že paleta z té výšky sama bez jakéhokoli přičinění sama spadla a nebo spadlo samo od sebe kusy materiálu nikomu se nastestí nic nestalo. Když jsme kolikrát zkoumaly záznamy z kamery tak bylo jasně vydět, že buď unavou materiálu a nebo samo od sebe prostě náhoda. Dál třeba v takovém makru nesmí dítě pod 12 let vůbec vstoupit a když tak na dohlet rodiče a jen jedno dítě. Já jako rodič neberu svoje děti do takových obchodů vůbec, protože jsem si plně vědom nástrach a nebezpečí v takovém obchodě. Jak říkám záleží na zodpovědnosti rodiče. Ano je to rozhodně neštestí a hrozná smůla, ale to nic nemění na tom, že paní má v hlavě s prominutím nasráno.

tesarl ( 13. května 2015 14:30 )

Jj Ellka, nemusíš měnit kabáty, píšeš v každém hovadiny.

Zobrazit celou diskusi