Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žhář řádil na Olomoucku: Tři chaty lehly popelem!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
3. května 2015
10:20

Žhář zřejmě v sobotu večer zapálil tři chaty stojící v lesích za obcí Jívová na Olomoucku. Plameny zcela zničily dva dřevěné objekty o půdorysu tři krát tři metry, třetí poškodily z větší části. S největší pravděpodobností šlo o úmyslné jednání neznámé osoby.

Událost si vyžádala nasazení pěti jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů včetně hasičů z Moravskoslezského kraje. Hořet začalo kolem 18:30, zásah trval do setmění. Dvě chaty od sebe byly vzdáleny vzdušnou čarou necelých 500 metrů, třetí od nich byla daleko asi dva kilometry. Hasiči podle mluvčího Zdeňka Hošáka zabránili rozšíření požárů do okolí.

Dvě chaty se jim však už zachránit nepodařilo a i třetí byla značně poničena. Hasiči poté rozebírali vyhořelé konstrukce a dohašovali menší ohniska. Vyšetřovatelé hasičů i policie budou dnes opět na požářištích pracovat a zjišťovat příčinu vzplanutí. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

lepo ( 3. května 2015 11:18 )

Nikdo si neváží majetku druhého - není to jen o věcech. Za vším je práce, úsilí, peníze, čas. Ten kdo si něco vybudoval by to nikdy neudělal. Ví o čem to je! Chytit a potrestat. Postavit těm co to zničil nové a za svoje! - utopie, vím

Zobrazit celou diskusi