Ta, okolo které se všechno točí, Donna (Alena Antalová, 42), už seděla vzorně v kostymérně a nechávala si vlasy už přes půl hodiny hodně vzdušně načesávat. Typické lacláče a košili už měla na sobě. Převlek, který jí vydrží téměř celé představení.

V dámské šatně se líčí Hanka Křížková (57) alias Rosie. „Mám ráda vše v klidu, takže hodinku a půl před začátkem už tu jsem a připravuju se.“ Většinou bývá doba před představením hektická, všichni kolem pobíhají, tady ale vládne pořádek a řád.

Z odposlechů je z jeviště slyšet hlas, který dnes neměl hrát. Když po zvukové zkoušce dorazila do šatny Tanya (Radka Fišarová, 37), Aleně se rozzářily oči: „Ty dnes hraješ?“ řekla a přivítala Radku vřelým objetím. „Vyměnila jsem si to s Míšou Noskovou, má nemocnou dceru,“ vysvětlila a vytáhla z kabelky minižehličku na vlasy.

Pavel Vítek (52) mi zaťukal na rameno, byl bez hlasu. Vedl mě do pánské šatny, chtěli jsme, aby se oblékl do lesklého kostýmu, který má na konci představení.

Říct jsem si o něj musela já, protože on toho nebyl zatím schopen. Šeptem prozradil, že byl na obstřiku hlasivek, aby mohl zpívat. „Za půl hodinky to bude dobré, nemohl jsem to zrušit, přišlo se na mě podívat hodně známých.“

Radka Fišarová zatím dokončovala svoje lokny minižehličkou: „Ulehčuji práci maskérkám. Máme pořadník, líčení i oblékání je v určitou dobu.“

Dnes jsme ten systém narušili, protože i Radka si vzala na sebe kostým z poslední písničky muzikálu. Při detailní prohlídce jsem konstatovala, že asi moc prodyšný nebude. Hanka Křížková se rozesmála: „To je slabé slovo. Spíš je to tak trochu neopren!“

Mezitím Pavel Vítek zkoušel, co vydrží, na zvukové zkoušce. „Do představení to bude dobré,“ ujišťoval sebe i okolí. Za chvíli už jsme stáli na chodbě s diváky.

S námi šla i Hanka Křížková. Nástup na jeviště má totiž právě z chodby. „Jedu do Řecka a čekám na loď,“ žertovala. Představení plné skvělých písniček skupiny ABBA může začít. Hlas Pavla Vítka zpočátku sice trochu chraptí, ale vyprodaný sál Kongresového centra nadšeně tleská.

Fotogalerie
11 fotografií