Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ukrajinci: Máme důkazy, že let MH17 sestřelili Rusové!

Autor: ČTK - 
27. dubna 2015
22:54

Ukrajinští investigativní reportéři prý našli na internetu další důkaz, že ruská armáda dodala proruským separatistům rakety Buk, z nichž jedna loni v létě sestřelila malajsijský boeing. Letoun se loni v červenci zřítil nad východní Ukrajinou na území ovládané separatisty, nepřežil nikdo z téměř 300 lidí na palubě, převážně Nizozemců.

Reportéři podle agentury Unian nalezli na ruských sociálních sítích fotografie pořízené jedním z ruských vojáků, které svědčí o tom, že rakety Buk převezl na Ukrajinu 147. automobilní prapor z Moskvy. Dotyčný voják tak prý zdokumentoval celou trasu kolony Buků, se silničními ukazateli i s jízdním rozkazem.

Snímky na sociální síti si voják Dmitrij Zubov poctivě označoval počtem dnů, které mu ještě zbývaly do propuštění z armádní služby do zálohy. Podobný zvyk znali někdejší čeští a slovenští vojáci základní služby jako „stříhání metru“, na kterém si odpočítávali počet dnů před odchodem do civilu.

„Dva týdny po propuštění Zubova do zálohy jeden z Buků, který přivezla jeho jednotka, sestřelí let MH17,“ poznamenal Unian.

Zubov po zveřejnění materiálu svůj profil vymazal, nicméně novinářům se podle listu Ukrajinska pravda podařilo udělat kopie snímků, Zubovovu stránku si navíc natočili na video.

Podle nizozemských vyšetřovatelů stála za zkázou letu MH17 s největší pravděpodobností střela vypálená z ruského protiletadlového raketového systému Buk. Kdo střelu vypálil, je předmětem pokračujících sporů. Ukrajina a Spojené státy tvrdí, že letoun sestřelila raketa, kterou poskytla Moskva proruským separatistům. Rusko obvinění odmítá a ukazuje na ukrajinské vládní síly.

japome ( 28. dubna 2015 13:28 )

tuhle se ptali Američanů kde leží ČESKO - no to jsem ještě nezažil ti vůbec netuší která bije

zadnice ( 28. dubna 2015 11:07 )

Nemají samozřejmě nic a kecají proti Rusku. Jak jinak!!!

salto ( 28. dubna 2015 10:03 )

Mají kulový h. a jenom žebrají o prachy, jenže už jim to pomaličku přestávají žrát

jana999 ( 28. dubna 2015 08:14 )

budeš se divit ale amíkům už toho nakecat taky nemůžou, jen se tady o tom nepíše ale američani mají nezávislá media, který o celém tom mejdanu psaly a lidi byli pěkně naštvaný a demonstrovali, aby se necpaly prachy do ukrajiny. I o těch 5 miliardách se psalo co stál amíky ten převrat na Ukrajině. Jen u nás se pořád lže, my se pořád bojíme říct pravdu a pak na to jen doplácíme, stejně jako s cikánama. A kdyby amíci merklerovou něčím nevydírali, tak by eu ani do tý propagandy proti rusům nešla, ona totiž eu obchodováním s rusy jen získávala a to se amíkům nelíbilo

jana999 ( 28. dubna 2015 08:08 )

už odstranily veškeré důkazy ukrajinci ušatí? On jim ještě někdo po tom neustálém lhaní věří a pročpak to letadlo tam ukrajinci nasměrovali, kdyý tam nemělo ani letět

Zobrazit celou diskusi