Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka s dcerou se chtěly zabít: Kvůli dluhům si pustily plyn, zemřela jen dcera

Hana Ž. se rozhodla pro sebevraždu, zabít se chtěla i se svou dcerou
Hana Ž. se rozhodla pro sebevraždu, zabít se chtěla i se svou dcerou  (Autor: Foto Blesk - Jiří Krušina)
Autor: simao - 
27. dubna 2015
16:07

Její dcera Irena (†22) je po smrti, matka Hana Ž. (50) pak stanula před soudem. Společně s dcerou si pustily plyn a rozlily v domě benzín, kvůli vysokým dluhům už dál nechtěly žít. Došlo k výbuchu a požáru, který dcera nepřežila, zato matka ano. Utrpěla popáleniny, nyní se zodpovídá před soudem. 

Hana Ž. je obžalovaná ze zabití. Podle obžaloby se rozhodla s dcerou spáchat sebevraždu v domě, o který přišly. Dům zachvátil požár a dcera při něm zemřela.

K myšlenkám na sebevraždu dohnaly Hanu Ž. a její dceru dluhy a exekuce. „Už v létě předchozího roku nás napadlo, že se zabijeme. Měly jsme dluhy a holka nikde nepracovala, protože nemohla sehnat práci. Už fakt nevím, kterou z nás to napadlo jako první, ale myslím, že to byl náš společný nápad,“ uvedla Hana Ž. policistům.

Měly se vystěhovat z jejich bývalého domu, raději však zvolily dobrovolný odchod ze světa. „Dcera po bytě rozlila benzín a já jsem potom pustila plyn. Stály jsme u bomby proto, abychom se co nejrychleji udusily. Najednou jsme začaly kašlat a pak se ozvala rána. Najednou se ozvala exploze. Irena zavolala dvakrát mámo. Pak si nic nepamatuji,“ řekla do policejního protokolu Hana Ž.

Sama utrpěla rozsáhlé popáleniny, dcera zemřela. Zoufalé matce hrozí 10 let vězení. V jejich domě našli policisté sešit se satanistickými poznámkami, upozornil Deník.cz. „Irča kdysi blbla s tím satanismem. Pak ji to přešlo,“ uvedla matka, která pokus o sebevraždu přežila, zatímco její dítě nikoli.

janina7777 ( 27. dubna 2015 18:08 )

 Grossko pomoz jim ty spoluzlodejko

sores ( 27. dubna 2015 17:44 )

pizducha2: s tvým vjadřováním bez IQ můžeš dopadnout úplně stejně!Kde bereš tu jistotu že se to tobě nemůže stát? Nevíš dne natož hodiny co ti osud připraví. Ale dle tvé recenze, si max.vidíš na špičku nosu.

ochcallis ( 27. dubna 2015 17:40 )

tak si vezmi půjčku

ochcallis ( 27. dubna 2015 17:40 )

no jasně, teď to v demokracii rapidně klesá, za chvíli udeme na nule

pizducha2. ( 27. dubna 2015 17:39 )

Tyhle statistiky byly ještě před nimi a je to tak.

Zobrazit celou diskusi