Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Knížák pokřtil »perlu«: Ve své knize urazil půlku české elity!

Autor: Milan Kolář - 
27. dubna 2015
05:00

Přitáhnout pozornost národa dobře umí profesor a bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák (75). V jeho nové knize třeba bez obalu tvrdí, že Dagmar Havlová (62) je zlatokopka!

Sám sebe v knize Knížák označuje jako rozmazlené dítě, premianta, studenta vyhozeného z mnoha škol, univerzitního profesora, spisovatele, básníka, fotografa. „… to všechno jsem byl a vším jsem nebyl rád,“ říká. Knihu „25 let v pichlavém sametu“ vydal minulý týden. Pokřtil ji na výstavě Příběhy v pražské galerii Nová síň. Další výstavu kontroverznímu umělci připravili studenti Akademie výtvarných umění.

Knížák se v knize pustil třeba do zesnulého prezidenta Václava Havla a poněkud za hranou může být i jeho výrok o zlatokopectví jeho ženy Dagmar: „Kéž by to byla láska, ale ona si jen dobře políčila…“

Z těch, kdo ho kritizují si sám Knížák nic nedělá. „Většina těch protestů byly prázdné floskule o ničem. Na to nehodlám reagovat, ať mi najdou konkrétní chybu a já ji rád uznám,“ prohlásil.

Ukázka z knihy Milan Knížák: 25 let v pichlavém sametu

K Václavu Havlovi a Dagmar Havlové:

„Václav Havel je tragickou figurou našich současných dějin.“

„Havel požehnal všem intrikám, které hýbou naší politickou scénou.“

„Oženil se s totalitní hvězdičkou Dášou Veškrnovou. Kéž by to byla láska, ale ona si jen dobře políčila a hrozně jí vadilo, že onemocněl a vypadl z politického hřiště.“

Jak se Knížák v knize navezl do Miloše Zemana? Komu dalšímu »naložil« a koho naopak vychválil? Čtěte v pondělním Blesku!

alenam ( 29. dubna 2015 12:41 )

Havel byl (nejen) komunistický zaprodanec a měl zásadní podíl na podvodu zvaném "samet", což nebyla žádná revoluce, jenom předání moci komunistických gaunerů komunistickým gaunerům v novém zřízení

alenam ( 29. dubna 2015 12:37 )

Co se Všikrnové i zaprodance Havla týká, má Knížák naprostou pravdu

wimr.tka ( 27. dubna 2015 12:07 )

 Knížák?Ta prasečí pr*del s krisím ripákem?Je to svi*ně plná ho*ven,zabít a zlikvidovat v kafilérce.

mair ( 27. dubna 2015 11:33 )

...ale obohatil NG za pakatel, třeba významným dílem F. R. Čecha (Zvířátka obdivují...)

fjdksla ( 27. dubna 2015 11:31 )

Knížáka vůbec nemusím, ale co se týče Havla a Veškrnové má pravdu a proslulý plakát Václavka a Dášeňka se mu moc povedl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa