Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Oslavte 1. máj a první narozeniny Muzea Grévin ve francouzském stylu!

24. dubna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Čeká zde pověstná francouzská noblesa a vynikající francouzský dezert jako narozeninové překvapení. 1. května oslaví legendární muzeum voskových figurín Grévin v centru Prahy své první narozeniny. Pro návštěvníky je připraven desetipatrový dort z makronek. Tak proč si nedat sladkou pusu právě tady?

Lahodné mandlové makronky se ve Francii staly v posledních desetiletích obrovským fenoménem. Tyto dezerty jsou nahoře křupavé, naprosto hladké, bez jakýchkoli prasklin a uvnitř vláčné a křehké. Nemůžou tedy chybět v nabídce kavárny muzea voskových figurín Grévin v pražské Celetné ulici.

Autor: Museé Grévin Prague

Stejně dokonalá je každá z 80 figurín v tomto muzeu. Příprava jedné takové sochy probíhá v Paříži, trvá téměř půl roku a podílí se na ní patnáct profesionálů a umělců. Kvalitě odpovídá i cena: výroba zatím posledního člena vybrané společnosti Karla Rodena stála více než milion korun.

Autor: Museé Grévin Prague

Vedle předního českého herce jsou připraveni slavit první narozeniny interaktivního muzea voskových figurín v Praze také další členové grévinské rodiny – Karel Gott, Václav Havel, Lucie Bílá, Albert Einstein, Barack Obama, Brad Pitt nebo Karel IV. „Za první rok přišlo do našeho muzea skoro sto deset tisíc návštěvníků. Každý, kdo přijde prvního května, získá ke své vstupence pravou francouzskou makronku,“ říká Daniela Pedret, ředitelka pro marketing a komunikaci.

Autor: Museé Grévin Prague

Rostoucí obliba Muzea voskových figurín Grévin, které se vyhouplo mezi nejnavštěvovanější pražské atrakce, je připisována i velkorysému pojetí expozice: hosté se mohou s figurínami nejen vyfotit, ale dokonce si na ně sáhnout nebo dát své oblíbené osobnosti polibek. Ostatně kdy jindy, než na prvního máje?

Autor: Museé Grévin Prague

Stejně jako to udělala šestiletá Veronika z Říčan, 100 000. návštěvník muzea Grévin, která takto dala 9. dubna pusu Jeanu-Paulovi Belmondovi, který měl v ten den narozeniny stejně jako ona.

Autor: Museé Grévin Prague

Muzeum, jež navrhl vyhlášený francouzský designér Julien Bertevas, nabízí moderní zábavu pro celou rodinu, interaktivní hry nebo multimediální prezentace. Každý návštěvník má dokonce možnost nechat si počítačem „vymodelovat“ svou vlastní 3D figurínu.

Autor: Museé Grévin Prague

Expozice se rozkládá na 3000 metrech čtverečních na třech patrech a o vytvoření působivé atmosféry se zde stará čtyři sta světel, zvukové efekty a nádherné scenérie. Hitem jsou například toulky uličkami staré Prahy nebo mozartovské divadelní prostředí.

Autor: Museé Grévin Prague

Více informací naleznete na http://www.grevin-praha.com/cz